Kore Mutfağı

Merhaba sevgili inekle Blog okuru, bugün size Kore yemeklerini tanıtacağım. Kore oldukça zengin ve çeşitli bir yemek kültürüne sahiptir. Bu nedenle de yemek konusunda yabancılar tarafından en çok tercih edilen Asya ülkelerinin başında gelmektedir. Oldukça fazla yemek çeşidine sahip Kore mutfağında damaklarda inanılmaz lezzetler bırakan bazı yemekleri sizin için derledim.

1. Acı Soslu Pirinç Keki (Tteokbokki)

 Tteokbokki Kore sokak lezzetlerinin en popüleridir. İçinde pirinç keki, sebze suyu, havuç, soğan ve koreye özgü acı sos bulunduran bu lezzetin yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Tteokbokki kendine has tadı ile mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasındadır.

2. Siyah Fasulye Soslu Udon (Jajangmyeon)

 “Jajangmeyon”; Çince kızarmış sos anlamına gelen Zhajang (Jajang) ve Mian (Myeon)  yani noodle sözcüklerlerinin Kore dilinde birleşmesi ile oluşan bir yemektir. Aslen Çin kökenli bir yemek olsa da Koreliler bu yemeği kendilerine has biçimde uyarlamayı başarmışlar. Çinli bir göçmen tarafından Kore’de açılan restoranda sunulan bu yemek yıllar içerisinde inanılmaz bir popüleriteye ulaştı. Hatta o restoran Jajangmyeon Müzesi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Çeşitli sebzeler, et, udon veya ramen noodle ile yapılan yoğun siyah fasulye aromalı bu özgün yemeği listenize eklemenizi tavsiye ediyorum. 

3. Bol Acılı Peynirli Tavuk (Chijeu-Buldak)

 Kore mutfağı acı ile harmanlanmış bolca yemek bulundurmaktadır. Chijeu-Buldak yemeği ise peynir ve acının inanılmaz uyumunu temsil etmektedir. Bu tarifin olmazsa olmaz malzemeleri ise: tavuk, peynir ve tabi ki gochujang. Eğer ben acıyı çok severim diyorsanız bu yemek tam size göre. 

4. Mantarlı Kuşkonmazlı Japchae 

Faydaları saymakla bitmeyen kuşkonmazın geleneksel Kore Japchae’siyle buluşmasından ortaya inanılmaz bir lezzet çıktığını görüyoruz. Bol mantarlı, bol sebzeli yapısıyla Kore Japchae’si sizlere inanılmaz bir yemek deneyimi sunuyor.

Bu yazımda siz sevgili okurlarımıza Kore mutfağından bazı yemekleri tanıttım, bir sonraki yazımda tekrar görüşmek üzere. 😊

Nefise Esra Yıldırım 

15.03.2023

Leave a Comment