Neden Başarısız Oluruz?

Merhabalar sevgili inekle Okuyucusu, çoğu işi yaparken nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ve neler yapılması gerektiğiyle ilgili yol haritaları alırız. Bugün bunlardan biraz daha farklı olarak başarısızlıklarımızı nelerin etkileyebileceklerini dört maddede aktarmak istiyorum.


1.Sağlık
Bizzat kendimden de deneyimlediğim vücudumuzun neye nasıl tepki verdiğini iyi ölçmemiz gerekiyor. Dengeli ve düzenli beslenmek denilince hemen evet doğru denilip geçiliyor ancak gerçekten bizim hayatımıza ne denli eksi ve artılarının olduğunun bilincine iyi varılması gerekiliyor.


2. Karşılaştırma
Stresli zaman dilimlerinde stresi büyük oranda tetikleyen ve başarısızlığa neden olan en büyük etmenlerden birisi de bu bence. Hep karşılaştırılma bir listeleme yöntemiyle gelişip büyüdüğümüzün elbette farkındayım ancak hayatın bizim için kapılarını ne zaman ve nasıl açabileceğini bilmediğimiz için bu karşılaştırma manasız ve umut kırıcı olacaktır. Herkesin hayat yolunda düşüşünün ve kalkışının farklı olacağını unutmamalıyız.


3. Erteleme Alışkanlığı
Kendimden de tecrübe ettiğim ve gelişmemi engelleyen bir diğer sebeplerden biri de erteleme alışkanlığı; bu alışkanlıktan kurtulmanın ilk yolu bu durumun farkında olmak ve daha sonrasında  mücadelem bu durumun stresimin arttığında ortaya çıkması ve tepki olarak benim yapılacak işlerimden kaçmamdı. Çözümüm ise yapılacaklarımdan kaçma isteğim geldiği anda 5 dakika içinde işimi yapmaya başlamamdı. Tavsiye ederim. 😊


4. Programlama
Kesinlikle iyi yapılmamış bir program sizin bu yolda daha fazla yorulmanıza ve strese girmenize sebep olacaktır. Yapabileceğiniz çalışma programın verimi en yüksek düzeyde alabilmeniz için neyi, ne zaman, ne kadar ve hangi koşullarda yapmanız gerektiği konusunda kendinizi iyi tanımanız gerek.


Kendi hayatımdan tecrübelerle yardımcı olmaya çalıştım inekle Okuyucusu. 😊 Hiçbir zaman yalnız değilsin her zaman yanındayız! 😊

Görüşmek üzere.

Şule Tezcan

08.09.2023

Leave a Comment