Netlerim Neden Artmıyor?

Çok çalışmana, soru çözmene ve dersleri sıkı sıkıya takip etmene rağmen netlerin artmıyorsa evet, bu yazı senin için!

Macbook önünde Oturan Kadın

Günde 4-5 saat etkili bir çalışma netlerimizi ve notlarımızı arttırmamız için oldukça yeterli. Ancak dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var: Etkili çalışma. Masanın başına geçtiğimizde kendimizi dış etkenlere karşı kapatıp çalışabiliyor muyuz gerçekten? Ya da günlük hedeflerimize uyabiliyor muyuz?

2019-ncov, ahşap masa, apple klavye içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Bazen masanın başında saatlerce oturuyor olmamıza rağmen ilerleme kaydetmiyor olabiliriz ve bunun en büyük nedeni farkında olmadığımız ancak bizim zaman kaybetmemize yol açan etkenlerdir. Örneğin, dağınık bir odada ders çalışmak ya da telefonun çok yakınımızda olması hatta bazen çalışırken müzik dinlemek. Sıradaki şarkıyı düşünürken ya da şarkıya eşlik ederken okuduğumuz şeyi ya da çözdüğümüz soruyu anlamamız pek olası değil sanırım. Ders çalışırken sadece derse odaklanmak emin olun işe yarayacaktır.

anonim, ara sinav, bakış açısı içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Yukarıdaki her şeye dikkat etmenize rağmen hala artmıyorsa mola sürelerini göz önüne almamız gerek. Ders çalışırken kendimize belli bir süre vermeliyiz. Bana göre en etkili ve en az yorucu olanı 90 dk ders 30 dk mola. Bu yöntemle hem konu bütünlüğünü bozmamış oluyoruz hem de dinlenmek için beynimize yeterli bir süre tanıyoruz. Unutmayın ki beynimizin sağlıklı çalışabilmesi için dinlenmeye de ihtiyacı vardır. 

açık, açmak, akademik içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Bakalım netler artacak mı? Bir de böyle deneyelim. 😊

İrem Türker

09.02.2022

Leave a Comment