Öğrencilerin Buluşma Noktası

Sözel Öğretmen Tuğba

“inekle günümüzde pek çok öğrencinin buluşma noktası olmuş durumda. Burada öğretmenlerin de öğrenci olması çok güzel. Çünkü öğrenci derse geldiğinde büyük bir rahatlıkla dersi algılıyor. Sevdiği öğretmenlerle çalışma imkanına sahip olması bir ayrıcalık. Tüm bunların yanında düşük bir ücret ile seçkin bir ders işleme fırsatı elde ediliyor.”

Tuğba, Uludağ Üniversitesi, Türk Dili Ve Edebiyatı, %30 İngilizce,  4. Sınıf

Sen inek bir öğrenci miydin?
Ben okuldaki eğitim hayatım boyunca aşırı derecede çalışkan bir öğrenci olmadım. Ama her zaman neyi, ne kadar çalışmam gerektiğini bildim. Yani derslerle gerektiği kadar ilgilendim. Üniversite sınavına hazırlandığım sürede ise inek olduğumu söyleyebilirim. Çünkü hedeflerime ulaşmam için ineklemem şarttı 🙂
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Sınava dershane hocalarımla birlikte hazırlandım. Her zaman bana rehberlik eden insanlar benimleydi. Düzen ve program benim en önemli noktamdı. Konu eksiğimin olmamasına çok özen gösterdim. Soru elbette çözdüm. Ama dediğim gibi öncelikle konuyu öğrendim. Devamında da derslere göre kısa yollar bulmaya çalıştım.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcım ailemdi. Öğretmenlerimin de fazlasıyla yardımı oldu.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Öğrencilerimin bazısı kısa sürede konularını tamamlama çabası içindeler. Ben bunu kesinlikle doğru bulmuyorum. Evet, konu çalışmak çok önemli. Ancak konu çalışacağım diye arka arkaya tüm konuları soluksuz çalışmak doğru değil. Konu çalışan öğrenci ardından kendini testlerle sınamalı ve konuları anladığına emin olmalı. Emin olduktan sonra diğer konularla yoluna devam etmeli. Bunun yanı sıra farklı kaynaklardan soru çözmeyi bence ilke edinmeliler. Hayallerine giden yolun başlangıcı bu ince noktalardır. 🙂
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Seçim yaparken dikkate aldığım tek şey hayallerimdi. Ben öğretmen olmayı en başında aklıma koymuştum. Kendimi asla başka meslekte hayal edemiyordum. Karar vermem gereken nokta hangi alanda eğitim alacak olmamdı. O anda da Türk Dili ve Edebiyatı tercih ettiğim bölüm oldu. Alan seçmemde ise o bölümün geçmişteki ve gelecekteki durumu beni etkiledi. Ayrıca edebiyatın her zaman ülkenin gerçek yüzü olduğuna inandım. Bu yüzden bu bölümü seçtim.
Sence inekle’nin faydaları neler?
inekle günümüzde pek çok öğrencinin buluşma noktası olmuş durumda. Burada öğretmenlerin de öğrenci olması çok güzel. Çünkü öğrenci derse geldiğinde büyük bir rahatlıkla dersi algılıyor. Sevdiği öğretmenlerle çalışma imkanına sahip olması bir ayrıcalık. 🙂 Tüm bunların yanında düşük bir ücret ile seçkin bir ders işleme fırsatı elde ediliyor.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
inekle’den faydalanmak isteyen öğrenciler bence derste not almayı alışkanlık haline getirmeliler. Çünkü ders esnasında anlatılan konuların, çözülen soruların ve bilinse dahi tekrar edilen konuların not alınması her zaman başarıyı getirir. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerde derslerine göre seçtikleri öğretmenlerle program yaparak çalışırlarsa inekle’nin büyük faydasını görürler.
Leave a Comment