Sınav Senesinde Sosyal Hayatın Önemi

İnsanın sinirlerini bozan, uğruna hayatını yaşama şeklini değiştirdiği bir hedef düşünün. Bu hedef için çabaladığı bir yıl. Bütün arkadaşlarının belli etmeseler de gergin ve stresli olduğu, uyumamak ve ayakta kalabilmek için ve çeşitli stres kaynaklı hastalıklardan kurtulmak için ilaçlara dayanılan bir yıl. Hatta bitip geçtikten sonra ben bütün sene nasıl dolaşmışım ortalıkta diye düşündürtebilir. Hedefin için sürekli ders çalışmak zorundasındır, sürekli kafanda dönen “ya olmazsa, ya başaramazsam” düşüncesi de bunun yanında cabasıdır. Bu stresli yılda bazıları kendisini hayattan soyutlar ve sosyal hayatını kısıtlar. Bu düşünce oldukça yanlıştır çünkü insanoğlunun doğasında sosyallik vardır. Sosyalliği kısıtlarsanız hayatınızdaki başka yerlerden patlak verirsiniz.

Free Sandalyede Oturan Sohbet Eden Erkeklerin Fotoğrafı Stock Photo

Sınav senesinde yapılması gereken en mantıklı hareketlerden birisi planına sadık kaldığın sürece belli zaman dilimleri ile arkadaşlarınla vakit geçirmek ve kafa dağıtmaktır. Bu durumlarda sınav ile alakalı değil de hayatla ilgili diğer tüm konulardan bahsetmeniz sizin ve arkadaşlarınız için daha iyi olacaktır. Bu yaşam stilini benimsediğiniz sürece psikolojik olarak da sınava giren diğer öğrencilerin önüne geçebilirsiniz. Böylece sınav sonrasında hayatınızdan bir yılı kayıp olarak görmek yerine, muhteşem kazançlı bir yıl olarak görürsünüz.

Free Çim Sahada Beyaz Mat üzerinde Oturan Bir Grup Insan Stock Photo

Ömrünüzde yaşayacağınız nadir anlardan olan bu anlarda hayatınızı üstü kapalı bir biçimde devam ettirmek yerine tamamen ana hedefinize odaklanıp diğer işleri de yanında kafanıza takmayacak ve hedefinizin önüne geçmeyecek bir biçimde dozajını ayarlayarak sürdürmeniz gerekir. Yaptığınız işlerle birlikte hayattan maksimum zevk almanız sağlanacaktır. Bildiğiniz üzere üniversite sınavı bizden sadece çalışma istemez. Bunun yanında mentalite olarak da iyi durumda olmamızı ister.

Melikşah Koç

26.05.2022

Leave a Comment