Sınavlardan Önce Yapılması Gerekenler

TEOG, YGS, LYS…Bunlar hayatınızda gireceğiniz kritik sınavlar. Ve bunlardan bir gün önce, iki gün önce acaba ne yapmalısınız?

Şimdi, son gün çalışmalı mısınız, yoksa çalışmamalı mısınız? Aslında, bu tamamen sizinle ilişkili bir şey. Eğer sınavdan bir gün önce bir şeyler aklınıza takıldıysa tabii ki açın ve onlara bakın. Hatta isterseniz, sınav salonuna gidene kadar bir şeyler okumaya devam edebilirsiniz. Benim tek önerim size yepyeni bir konuyu çalışmamanız.

Gıdalar, takviyeler…Şimdi size şunu yiyin, bunu için demeyeceğim tabii ki. Ama, bünyenizde ne tip bir reaksiyon vereceğini bilmediğiniz şeylere asla girmeyin. Çünkü, sınavdan bir gün önce onunla birlikte negatif bir durum yaşamanızı istemem.

Kalabalık yerlerden uzak durmanızı öneriyorum. Çünkü, algı çok önemli ve algınızı asla bozmamalısınız. Bunun dışında sohbetleriniz, arkadaşlarınızla olan muhabbetiniz, ailenizle olan diyaloglarınız, bu konularda gündelik, hafif şeyler konuşmanızı öneriyorum. Ve ciddi, ve olumsuz tabii ki konulara girmemenizi öneriyorum.

Uyku konusunda da lütfen kendinizi germeyin. Şu saatte uyumam lazım, bu saatte bu kadar saat uyumam lazım…böyle bir şey yok. Unutmayın, bir gece uykusuzluk kesinlikle başarısızlık sebebi değildir.

blog-banner

Leave a Comment