Spor Üzerine

Selamlar sevgili inekle Blog okurları, bugün sizlerle birlikte spor üzerine konuşacağız. Günümüz toplumunda her geçen gün dünya gelişiyor ve değişiyor, bununla birlikte teknoloji de geçmişten çok daha ileride ancak değişmeyen bir gerçek var ki o da insan hayatındaki spor. İlk çağlardan beri bir şekilde hayatımıza giren bu spor olgusu çok güçlü bir etkiye sahiptir, insanlar kendilerine stres atabilecekleri ve aynı zamanda eğlenebilecekleri bir şeyler aramışlardır ve çok değişik alanlarda çok farklı spor dalları bulmuşlardır.

Her bir spor dalının ortaya çıkışı elbette ki farklı amaçlardan doğmuştur  ve  insanlar her çağda bir işte çalışmak zorunda kalmıştırlar bu işler, her ne kadar işlerini severek de yapsalar, tahmin ettiğiniz gibi hem bedensel olarak hem de mental olarak yorucu olabiliyor. Bu sebeple insanların spor aktiviteleri yaparak hem sosyalleşmeye hem de deşarj olmaya ihtiyaçları vardır.

Günümüz dünyasında çok fazla spor dalı vardır. Spor yapmak kişinin özgüveni ve hayata bakış açısı için oldukça faydalı olmasının yanında  sağlıklı yaşama da katkı sağlamaktadır. Ve siz değerli arkadaşlar kiminiz üniversite sınavlarına kiminiz okul sınavlarına çalışmakta, emek harcamakta ve spor yapmaya vakit ayırmamaktasınız. Ancak sporsuz hayat susuz kalmış bir çiçek gibidir, bedenine gereken önemi vermeyen aklını yontamaz, diye düşünüyorum.

Bu yüzden her insan kendi hayatına sporu bir alışkanlık haline getirmelidir, ayrıca bunu sadece dövüş sporları veya futbol, basketbol gibi sporlar olarak düşünmemek lazım. Bence en güzel spor açık havada en az 30 dk boyunca tempolu bir şekilde yürümektir. Hem açık havada yürüyüş insanı dinginleştirir ve rahatlatır bu nedenle  emin olun ki spor yapmak eğitim hayatınızı çok daha olumlu etkileyecektir. Hepinize sağlıklı, başarılı ve sporlu günler dilerim. Hoşça kalın…

Nuri Duldar

10.04.2023

Leave a Comment