Üniversite Hayatında Sosyal Çevre 

Merhaba sevgili inekle okuyucusu, tercih sonuçları açıklandı ve artık üniversite hayatına geçiş yapıyoruz. Belki de başka bir şehri kazandınız ve yaşadığınız yerdeki çevreden uzaklaşacaksınız ya da çevrenizdeki kişiler farklı şehirlere ve üniversitelere gidiyor. Yavaş yavaş yeni bir sosyal çevreye sahip olacaksınız, yeni insanlarla tanışacaksınız. Peki bu çevreyi nasıl edinebiliriz? Bu yazımda bu konuya değineceğim. 

Üniversite hayatında geniş bir çevreye sahip olmak kimileri için önemli kimileri için o kadar önemli değildir. Üniversite hayatı zorluklara sahip olduğu için bu tür anlarda yanınızda olacak, size destek verecek ve sizi anlayacak insanlara sahip olmak üniversiteyi kolaylaştıracaktır. Farklı bölümlerden insanlarla bir araya gelmek ise kafanızı az da olsa bölümünüzün stresinden uzaklaşacaktır. Sizinle aynı sorunlara sahip olan ve zorlanan insanları görmek biraz daha rahatlamanızı sağlayacaktır.

Öncelikle hazırlık eğitimi alacaksanız yeni insanlarla tanışıp, kaynaşmanız hızlanacaktır. Hazırlık ortamı bölüme geçtiğimiz zamana göre biraz daha sakin olduğu için ve kendimize ayırabildiğimiz zaman daha fazla olduğu için yeni insanlarla tanışmak ve vakit geçirmek kolaylaşacaktır. Aynı zamanda hazırlık okumanın bir diğer avantajı ise farklı bölümlerden öğrencilerle bir arada, aynı sınıfta eğitim göreceğiniz için üniversitenin henüz başlarında daha geniş ve çeşitli bir çevreye sahip olabilirsiniz. Kısaca hazırlık eğitimi alacaksınız bölüme geçen bu süreyi oldukça verimli geçirebilirsiniz.

Kolayca çevre edinmenin bir diğer yolu ise okul kulüpleridir. Bir ya da birden fazla kulübe üye olarak ve etkinliklerde yer alarak sosyal çevrenizi hızlıca geliştirebilirsiniz. Etkinliklere katılım sağlayarak hatta düzenlenmesine katkı sunarak diğer üye öğrencilerle çokça vakit geçireceğiniz için kaynaşma süreniz kısalacaktır. Kulüplere katılmanın yine avantajlarından birisi tıpkı hazırlıkta olduğu gibi farklı bölümlerden insanlarla bir araya gelineceği için geniş bir sosyal çevreye sahip olmayı sağlamasıdır. 

Bölümünüz için de bölüm gruplarına ve açılacak olan ders gruplarına girerek kendi bölümünüzden insanlarla iletişim kurabilir ve arkadaş edinebilirsiniz. Böylece hem yardım etme hem de gerektiğinde destek ve yardım alma imkanı bulabilirsiniz. Ayrıca bölümdeki öğrencilerle ilerde aynı yerlerde de çalışma durumunuz olabilir. Bu şekilde daha henüz üniversite hayatınız başlarında meslektaşlarınızla tanışma ve dost olma imkanı da bulacaksınız. 

Umarım hepiniz güzel dostluklar ve kaliteli bir çevre edinip keyifli bir üniversite hayatı geçirirsiniz. 😊

Enes Demir

29.09.2022

Leave a Comment