Üniversite Sınavına Hazırlanırken Tavsiyeler

9. 10. ve 11. sınıfı mutlaka gözden geçirin
Bugüne kadar bu sınıfları başarıyla geçmiş olsanız dahi mutlaka bazı şeyler eksik kalmış, bazı çok iyi olduğunuzu sandığınız konuları da unutmuşsunuzdur. O nedenle eski konuları hafife almayın ve mutlaka tekrar yapın!
Örneğin sözel derslerde ezbere dayalı bir çok konuyu kısa bir tekrarla tazeleyebilirsiniz. Sayısalda ise bol soru çözüp, birer sayfalık bile olsa her zaman geri dönebileceğiniz kısa notlar çıkarabilirsiniz. Emin olun bu hatırlatma notları yıl içinde çok işinize yarayacaktır.
Sadece YGS’ye hazırlık yapmak zorunda değilsiniz
Öğrencilerin bir kısmı asıl önemli olanın LYS olduğunu düşünürek bu sınava odaklanırken, bir kısmı da daha erken bir tarihte yapıldığı için YGS üzerinde gereğinden fazla durmaktadır. Halbuki bu iki sınav aynı takımın elemanlarıdır ve biri diğerinden daha değerli değildir. Hedefiniz iki sınavda da başarıyı elde etmek olmalı.
Okullar açılana kadar YGS eksiklerinizi kapatarak geri kalan Yaz dönemini iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Önümüzdeki yıl zaten 12. sınıf öğrencisi olacaksınız ve okul dersleri ile ister istemez LYS için hazırlanmaya başlayacaksınız. Bu durumda YGS konularına ayıracağınız vakit biraz azabilir. YGS yükünün bi kısmını şimdiden azaltmak büyük bir avantaj sağlar.
Üniversiteleri ve bölümleri araştırmaya başlayın!
Ne istediğinizi keşfetmek için araştırmaya şimdiden başlayabilirsiniz. Üniversitelerin internet sitelerine girin ve hatta kampüsleri gezmeye bile gidebilirsiniz. Bölümleri, bu bölümlerden mezun olununca sahip olunan iş hayatlarını araştırın ve mümkünse bu mesleklerde çalışan kişilerle görüşün. Ancak, bu araştırmalara da kendinizi fazla kaptırıp, ders çalışmayı ihmal etmeyin! Yani bunu öncelik haline getirmeyin çünkü tercih döneminde de keşif için yeterince vaktiniz olacak.
Zamanı iyi değerlendirin
Tatilde ders çalışmak bütün gün evden çıkmamak anlamına gelmiyor. Ancak, gece 4’e kadar oturup öğleden sonra 3’e kadar uyuyorsanız tabii ki gün kısalacak ve ders çalışmaya vakit bulamayacaksınız.
Tatil demek geç saatlere kadar uyumak demek de değil. Saat 11’de dahi uyansanız 3’te uyanan birine göre 4 saat daha fazla vakte sahipsiniz. Bunu da ders çalışarak değerlendirebilirsiniz.
Bunun dışında arkadaşlarınızla buluşmaya giderken yaklaşık 30 dakikayı yolda geçirdiğinizi düşünürseniz, yanınıza alacağınız bir yaprak testi yolda çözebilirsiniz. Bu şekilde hem içiniz rahat eder, kendinizi iyi hissedersiniz; hem de vaktinizi boş geçirmemiş olursunuz.
İyi çalışmalar!
Leave a Comment