Vantrolog Kukla Konuşturma Sanatı

Merhaba sevgili inekle ailesi. Bugün sizlere “Karnından Konuşturma” diye tabir edilen vantrolog kukla konuşma sanatı hakkında herkesin uygulayabileceği yöntemlerden bahsetmek istiyorum. Gerçekten kukla oynatıcısı karnından mı konuşturuyor? Bu bir yetenek işi mi yoksa her isteyen yapabilir mi? Tüm bu soruların cevabı burada. Öncelikle vantrolog kuklaya sahip olduğunuzda ona bir karakter yaratmanız gerekir. Yaşlı bir dede, meraklı bir kız çocuğu, prenses… Kukla oynatıcılığının püf noktası oynatıcıların o kuklayı gerçekmiş gibi görüp izleyiciye de onu yansıtmalarıdır.

Vantrolog Burak Parlı – Türkiye'nin Vatrolog Gösterisi

Vantrolog kukla oynatıcısının ağzı çok az açık olmalı, dişleri görülmemelidir. Dudak ünsüzleri olan b, f , m, p, v  bu harfler kullanılmaz ve harf  değişimleri yapılır. B harfi yerine d, f  ve v harfleri yerine h, p harfi yerine t, m harfi yerine n harfi söylenir. Örnek vermek gerekirse “merhaba” kelimesi “nerhada”, “Merve pazara vardı. ”cümlesi yerine “Nerhe tazara hardı.” denilir. Konuşma sırasında akış sağlanırsa bu harf değişimleri çok fazla fark edilmez.

KUKLA GÖSTERİSİ | Dali Yapim

Vantrolog kukla oynatıcılığı bir yetenek işi değil çalışma işidir. Günde 10 dakika düzenli çalışma ile başarı elde edilebilir. Nasıl bir çocuk oyuncağını gerçek gibi görüp onunla oynuyorsa vantrologlarda yetişkinlerin sıkıcı dünyasından çıkıp kukla ile bütünleşir. Vanrolog kukla oynatıcılığının bir püf noktası da siz konuşurken kukla bir yere sabit bakmamalı, kafasını arada oynatmalıdır. Aynı zamanda o konuşurken de arada size bakmalı, göz teması kurmalıdır.Bir diğer nokta da kollarını hareket etmesini sağlayan çubuk yerine oynatıcı eliyle hareket ettirmesi daha hoş bir görüntü yaratabilir.

Vantrolog Sanatıyla Sahnenin Tozunu Dumana Katan 12 Yaşındaki Kız - YouTube

Belki ileride çocuk doktoru olacaksın kuklan ile çocuklarla daha iyi iletişim kurabilirsin belki de öğretmen olacaksın kukla ile çocukların gönül dünyalarına dokunabilirsin. Unutma dünya üzerinde belli meslekler var ama sen o belli mesleklerin birinde tarzınla fark yaratabilirsin. Hayatta farkını yaşatman dileğiyle…

Sena İnanç

12.04.2022

Leave a Comment