Yaz Aylarında Ders Çalışmak

Merhaba Sevgili inekle Öğrencileri, 😊

Yorucu geçen okul döneminin ardından hepimizin beklediği yaz tatili başladı. Tatilin gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla da biraz tembelleştik. Ben de bu dönemde planlamalar yaparken öğrencilerin derse başlamakta çok zorlandığını fark ettim. Bu yüzden bu yazımda yaz aylarında ders çalışmaya nasıl başlarız ve bunu sürekli hale getirebiliriz buna değinmek istiyorum.

Free Kitap Okuma Masasının Yakınındaki Sandalyede Oturan Mavi Ceket Giyen Kadın Stock Photo

Uzmanlar, öğrencilerin yoğun okul temposundan sonra bir molaya ihtiyacı olduğunu ve kendisi için bir şeyler yapması gerektiğini vurguluyor. Yalnızca dinlenmenin yanında çalışmanın da önemi göz ardı edilemeyecek kadar önemli. Öğretmenler, yaz tatilini verimli geçiren öğrencilerin çalışmayan öğrencilere göre yeni döneme daha özgüvenli ve donanımlı başladıkları görüşünde. Dönem içerisinde derslere daha kolay uyum sağlamak için yaz aylarında derslerden soğumadan ve düzenli tekrarlarla bilgilerimizi taze tutmalıyız.

Free Beyaz Kurallı Kitap Stock Photo

Peki yaz tatilinde ders çalışmaya nereden başlamalıyız?

1. Öncelikle Hedefler Koyun/ Koyduğunuz Hedeflerinizi Gözden Geçirin

Free Telefonu Kullanırken Yazan Kişi Stock Photo

Çoğu öğrenci okul bitmeden önce kendine birçok hedef koyarak tatile başladı. Fakat bu hedeflere ulaşmak için verimli bir şekilde çalışmaya başlayan öğrenci sayısı oldukça azınlıkta bunun nedeni ise koyulan hedeflerin zaman ve nitelik açısında ulaşılabilir hedefler olmaması. Sizi çok fazla zorlayacak büyük hedefler koymak altından kalkılamaz bir yük oluşturur bu durum çalışmaya başlama sürecinizi geciktirir. Bunun yerine hedeflerinizi küçük parçalara ayırın. Ayrıca belirlediğiniz hedefi alternatifsiz olarak ifade edin. Araştırmacılar göre, hedefinizi “şunu ya da bunu yapabilirim” şeklinde ifade etmek asıl hedefe ulaşmayı zorlaştırmakta.

2. Bir Program Oluşturun

Free Sarı Tişörtlü Kadın Beyaz Kağıt üzerine Yazma Stock Photo

Oluşturduğunuz program sadece derslerden ibaret yoğun bir program olmasın mutlaka ilgi duyduğunuz etkinliklere yer verin. Ayrıca yaptığınız programlarda mola sürelerinin belirli olmasına dikkat edin.

3. Çalışma Saatlerinizi Yaz Dönemine Göre Güncelleyin 

Ders çalışmak için günün sıcak saatlerini seçmek ders çalışmanızı zorlaştırır. Daha iyi odaklanabilmek için sabah ve akşam saatlerini tercih edin.

Free Güneş Gözlüğünün Yanında Açılan Kitap Ve Kare Gri Saat 3:00 Saatini Gösteriyor Stock Photo

Ve son olarak yaptığınız programlara düzenli olarak kitap okumayı da eklemeyi unutmayın. 😊

Hepinize iyi tatiller.

İkra Ceren Düz

18.07.2022

One thought on “Yaz Aylarında Ders Çalışmak”
  1. Ben ders çalışmak için ne ile motive olucağımı biliyorum . Gelecekteki hayallerimi düşününce motive oluyorum fakat şu an bir şey yapmak istemiyorum bir türlü. Okul açılmasına bir ay kaldı ve tyt yi yazın bitirmek istiyodum ama doğru düzgün başlamadım bile. Fen lisesine gittiğim için liseye başladıdığımda hayalimde ilk beş bin vardı. Şimdiyse 50 bin bile zor geliyor. Çünkü corona döneminde çalışmaktan aşırı uzaklaştım ve bir yıldır da nasıl başlarım bilmiyorum. Umarım her şey yetişir. Çünkü mezuna kalmak istemiyorum ve iyi bi üniversite kazabilicek kapasitem varken şartların beni geriye çekmiş olmasına boyun eğersem hayatımdaki hayallere çok uzaklaşıcam .

Leave a Comment