YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

YGS Sonuçları 2014

Geçtiğimiz Pazar günü (23 Mart 2014) 2 milyon 7 bin 685  kişi YGS‘ye (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) girdi. Üniversiteye giriş için yapılan sınavların ilk aşaması olan YGS‘nin bitmesi her ne kadar rahatlatıcı olsa da, şimdi de sonuç bekleme stresi sardı herkesi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in yaptığı açıklamaya göre 1 hafta sonra sonuçların açıklanması bekleniyor. Sonuçlarınızı osym.gov.tr‘den görebileceksiniz, herhangi bir sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Hatırlatalım, YGS puanlarından en az bir tanesi 180 puan ve üzerinde olanlar üniversite sınavının ikinci ve son basamağına yani LYS‘ye (Lisans Yerleştirme Sınavı) girebilecekler.

LYS için başvuru tarihleri ise 21-30 Nisan 2014.

YGS‘den 180 ve üzerinde puan almak ne demek derseniz hemen açıklayalım. Puanınız 180 ve üzerindeyse meslek yüksekokulu ön lisans programlarını, açık öğretim programlarını ve lisans programlarını tercih edebileceksiniz.

Puanınız beklediğinizden daha düşükse de moraliniz bozulmasın. Önünüzde hala LYS var bunu unutmayın. Elinizden geleni yaparak, hala istediğiniz üniversite ve bölümlere girebilirsiniz. Yani YGS’nin bir son olmadığını unutmayın.

Ayrıca, LYS için inekle.com‘daki üniversitelilerden yardım alabilir, üniversiteye inekle ile hazırlanan öğrencilere katılabilirsiniz! Geçen sene üniversiteye inekle ile hazırlanan Yusuf bu sene Boğaziçi Üniversitesi’nde İktisat okuyor. Yusuf ile daha önce gerçekleştirdiğimiz kısa sohbeti merak edenler tıklasın.

Leave a Comment