YGS’ye Az Kaldı

Online Dershane YGS

23 Mart 2014’te yapılacak YGS’ye 75 gün kaldı. Yani tam tamına 11 hafta. Ya da başka bir deyişle 2.5 ay. Düzenli bir çalışma ile bu süreyi olabildiğince verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bugüne kadar çalışmaya başlamamış dahi olsanız, hiçbir şey için geç olmadığını bilin. Bir şeylerin ucundan tutmaya şimdi başlayabilirsiniz. Önemli olan kendinizi motive etmek ve program yapmaya biran önce başlamak.

Başlamak, yolun yarısıdır derler ya özellikle de YGS hazırlığında bu çok doğru. Öncelikle, bunun geçici bir süreç, bitecek bir stres olduğunu hatırlayın. Ayrıca, çalıştığınız taktirde kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Her çalışmadığınız gün stresinizin biraz daha arttığını, başarmanın biraz daha imkansız göründüğünü unutmayın. “YGS’ye az kaldı, nasıl çalışmalıyım, ne yapmalıyım?” diyenler için birkaç tavsiyemiz var!
1- Çalışmanı engelleyenler neler ya da kimler? Telefon mu, arkadaşın mı, korku mu? Bunu önce belirle ve ondan uzak durmak için ne yapabileceğini düşünün, uygula.
2- Senin için en uygun çalışma ortamı ne? Dağınıklık konsantreni bozuyor olabilir. Ya da müziksiz çalışamıyor olabilirsin. Akşamları mı daha motivesin, gündüzleri mi? Bunu bir düşün ve ona göre kendi ortamını yarat.
3- Eğer bugüne kadar hiç çalışmadıysan, mucize bekleme, muhtemelen birinci olmayacaksın. Bunu bil ve sonradan “Çalıştım ama bak yine de olmadı işte!” diye kendi motivasyonunu iyice düşürme.  Şu an ne aşamada olduğunu gör, programlı bir şekilde çalışmaya başla ve elinden geleni yap. Şu an çalışmaya başlaman hiçbir şey yapmadan oturmandan daha iyi, emin ol.
4- Eksiklerini bil ve onların üzerine git. Bugüne kadar birçok inekle öğretmeninin de tavsiyesi hep bu yönde oldu. İyi olduğun konular üzerine gidip, kendini iyi hissetmektense, yapamadığın konuları öğren ve kendini süper hisset! Daha verimli olduğun, kendini daha enerjik ve konsantre hissettiğin saatleri bu zorlandığın konulara ayırabilirsin.
5- Ne kadar çalışmalıyım diyorsan, KENDİNİ RAHAT HİSSEDENE KADAR ÇALIŞ! Eğer, son ana kadar çalışmak istiyorsan çalış.
6- Her ne kadar stresli günler yaşıyor olsan da bu süreçte mutlu olmanda, kendini rahatlatmanda, arkadaşlarınla kafa dağıtmanda sorun yok. Kendini suçlu hissetme. Eğer, izlemek istediğin bir film varsa izle. Bir arkadaşın ile kısa bir sohbet seni mutlu edecekse bunu yap. Kendine, seni daha da sıkıntıya sokacak yasaklar, cezalar koyma. Zaman zaman çalışmaya ara vermen de sorun yok. Motivasyon kaynaklarını belirle ve onlardan uzak durma. 
7- Başkaları ile değil, kendinle ilgilen. Hepimiz ya çevremizdekileri kendimize örnek alırız ya da kendimizi onlarla kıyaslarız. YGS, LYS, üniversite seçimi, bunlar tamamen bireysel deneyimler ve tercihler, bunu unutma. Sen kendinden sorumlusun. En yakın arkadaşın da seninle dışarı çıkıyor ama eve gittiğinde senin aksine sadece ve sadece ders çalışıyor olabilir. Ya da belki çok fazla çalışmasa da başarı elde edebilen biri olabilir. Etrafında çalışan insanlar seni huzursuz etmesin ama çalışmayanlar da seni rahatlatmasın. Bu senin hayatın.
Bu süreçte inekle’den de yararlanabileceğini unutma. Dershaneye de gitsen, özel ders de alsan hala cevaplanmayı bekleyen soruların olabiliyor. Ayrıca, herkesin bire bir kendine özel eğitime ihtiyacı var. Özellikle de birçok öğrenci gibi gece kuşuysan, inekle’den faydalanman kaçınılmaz. inekle’yi sana özel bir online dershane gibi düşünebilirsin. Burada üniversitelilerden bire bir, canlı, online özel ders alabilirsin. İstersen kendine bir öğretmen seçip, onunla bir program oluşturabilir ve düzenli olarak ders alabilirsin. Her ders için farklı bir üniversiteli ile de çalışabilirsin.YGS konu anlatımı ve YGS soru çözümü için yardım alabilirsin. Ya da inekle’yi sadece sorularını sormak için kullanabilirsin. Diyelim ki bir deneme testi çözdün. Sadece sonucuna bakıp bir sonraki teste geçme! Yanlış yaptığın soruları inekle’deki öğretmenlere sor ve hangi konularda eksiğin varsa tamamlayarak ilerle. 

Herkese şimdiden başarılar diliyoruz. Sorularınız varsa yorum olarak bırakabilirsiniz!

2 thoughts on “YGS’ye Az Kaldı”
  1. çoğu insan bu süreçte az kaldı zaten yapamıyorum diye bırakacak ama bu bir maraton önemli olan derece yapmak değil.önemli olan sona azmederek ulaşmak

  2. Ben geometriyi derste anliyorum fakat soru gelince yapamiyorum. Denemelerde direk geciyorum. Onerisi olan ??

Leave a Comment