2014 Kasım TEOG Matematik

Kasım ayında gireceğiniz TEOG sınavının en ayırt edici derslerinden birinin matematik olduğunu hepimiz biliyoruz.

Matematik bölümünde size 20 soru sorulacak ve bunun için 40 dakikalık süre verilecek.

Kasım ayındaki konuları 2 tane ana başlıkta toplayacak olursak birincisi görselliğiyle ön planda olan; fraktallar, dönüşüm geometrisi ve histogram.

İkinci bölümde ise daha çok işlemleriyle ön planda olan; üslü sayılar, köklü sayılar ve olasılık konularını görüyoruz. (Bu video çekildikten sonra yapılan açıklamaya göre, olasılık konusu 2014 1. TEOG konuları arasında değildir.)

Fraktallarda önemli olan nokta bir şeklin fraktal olup olmadığını anlamanızdır. Bunu anladığınızda nerdeyse soruların tamamını yapabilir hale geliyorsunuz.

Dönüşüm geometrisinde ise, x ve y ekseninde, noktanın veya cisimlerin veya şekillerin döndürülmesiyle oluşan ya da ötelenmesi ile oluşan durumları inceliyoruz. Bu cisimleri kafanızda canlandırmanız, havada görebilmeniz, o cisimleri 3 boyutlu olarak hayal edebilmeniz çok önemli. Yani, 90 derece saat yönünde bir şeyi çevirdiğiniz zaman, nasıl bir şekil oluşuyor bunu mutlaka anlamanız gerekiyor. Ama, bunların kağıt üzerindeki formullerini de mutlaka göz önünde tutun.

Histogram konusunda ise grafikler ve şekiller yine ön planda.

Bir diğer kısımda karşımıza üslü sayılar, köklü sayısal ve olasılıklar çıkıyor.

Üslü sayılarda, toplama, çıkarma, çarpma, bölme gibi dört işleme çok hakim olun. Yani, hangi sayılar toplanabilir, hangileri çarpabilir, ortak paranteze nasıl alınır bunları öğrenin.

Köklü sayılarda yine dört işlemi bilin ve özellikle de ondalık sayıların köklü sayıyı kare kök içerisinden nasıl çıkarılacağını bilin.

Olasılık da ise özellikle bağımlı olay ve bağımsız olayın ne olduğunu çok iyi anlayın. (Bu video çekildikten sonra yapılan açıklamaya göre, olasılık konusu 2014 1. TEOG konuları arasında değildir.)

blog-banner

Online özel ders verme konusunda uzmanız, sitemizi keşfedin.

Leave a Comment