Bursa Teknik Üniversitesi – BTU: Bursa Teknik Üniversitesi Bölümleri Nelerdir? Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsü!

Bursa Teknik Üniversitesi – BTU Bursa’nın ikinci devlet üniversitesidir. 21.07.2010 tarihinde üniversitenin kuruluşu 27648 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan karar ile duyurulmuştur. Üniversitenin şu an 6 fakültesi, 1 enstitüsü, 1 yüksekokulu bulunuyor. Bursa Teknik Üniversitesi verdiği modern eğitim ve eğitimli kadrosu ile her yıl öğrencilerin en fazla tercih ettiği okullar arasında yer alıyor.

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yetişmiş teknik personel ihtiyacını karşılamak üzere önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar ile üniversite her yıl ödüller kazanmaya devam ediyor. Üniversite yoğun talep gören bölümler açmaya ve öğrenci kabul etmeye devam ediyor. Sürdürülebilir dünyaya katkı sağlamak amacıyla insanlık ve doğa için önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor.  

Bursa Teknik Üniversitesi

Öğrencilerin üstün kalitede eğitim alabilmeleri amacıyla sanayiye yönelik geziler, projeler yapılmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri staj olanakları da Bursa Teknik Üniversitesi tarafından öğrencilere sunuluyor.

Bursa Teknik Üniversitesi Bölümleri

Bursa Teknik Üniversitesi kuruluşundan bugüne kadar eğitim verdiği bölümlerin sayısını artırmaya devam ediyor. Üniversitenin her bölümünde vizyon sahibi, yenilikçi, eleştirel düşünceye önem veren eğitim kadroları bulunuyor. Bursa Teknik Üniversitesi mezunları sahip oldukları donanım ile kariyer hedeflerine daha hızlı ve emin adımlar ile yürüyebiliyorlar. Bursa Teknik Üniversitesi bölümleri şu şekildedir:

Bursa Teknik Universitesi 2
  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
  • Orman Fakültesi
  • İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
  • Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
  • Denizcilik Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Lisansüstü Eğitim Fakültesi
  • Yabancı Diller Yüksekokulu

Bursa Teknik Üniversitesi Değerleri

Bursa Teknik Universitesi 5

Bursa Teknik Üniversitesi yaptığı çalışmalar ile YÖK tarafından “Robotlar ve Akıllı Sistemler” alanında uzmanlaşan üniversite olarak belirlenmiştir. Bunun yanında ayrıca üniversite Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri arasında gösteriliyor. Yabancı üniversiteler ile de iş birliği yapan BTU yabancı öğrencileri kabul etmekte ve kendi öğrencilerinin de yabancı üniversitelerde eğitim görebilmesine olanak sağlamaktadır. Bursa Teknik Üniversitesi değerleri şu şekilde belirlenmiştir ve çalışmalar bu yönde ilerlemektedir:

  • Yenilikçilik
  • Girişimcilik
  • Üretkenlik
  • Paylaşımcılık
  • Toplumsal Duyarlılık
  • Katılımcılık
  • Çevreye Duyarlılık

Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsü

Türkiye’nin yeni üniversiteleri arasında bulunan Bursa Teknik Üniversitesi modern ve öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Üniversitenin iki farklı kampüsü bulunur. Mimar Sinan Yerleşkesi ve Yıldırım Bayezid Yerleşkesi üzerinde üniversite kurulmuştur. İki yerleşke de öğrencilerin sosyalleşmesi ve kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla tasarlanmıştır. Bursa Teknik Üniversitesi kampüsü şehir merkezindedir. Yerleşkelere öğrenciler toplu taşıma ve metro ile rahatça ulaşım sağlayabilirler.

Bursa Teknik Universitesi 6

Kampüs içinde üniversitenin bölümlerinin yanı sıra aynı zamanda öğrencilerin araştırma çalışmalarını yapacakları merkezler de bulunuyor. Kampüste bulunan bu merkezler, laboratuvarlar sayesinde öğrenciler aldıkları teorik bilgiyi pratiğe dönüştürebiliyor. Ayrıca önemli projeler hayata geçirilerek öğrencilerin girişimcilik alanında da kendilerini geliştirmeleri mümkün oluyor. Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri kentin büyük şehir belediyesi tarafından geliştirilmiş Bu-Kart’ı kullanabiliyorlar. Sahip olacakları kart ile kampüse indirimli ulaşım sağlayabiliyorlar.

Online özel ders hizmeti arıyorsanız, sitemizi inceleyin.

Leave a Comment