Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü

Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü Türkiye’nin mimar ihtiyacının karşılanmasını sağlıyor. Kuruluşu Osmanlı Devleti’ne dayanan üniversitede mimarlık bölümü 1942 yılında eğitim vermeye başlamıştır. 75 yılı geçen tarihi ile geçmişten geleceğe donanımlı, yetkin, milletine, devletine faydalı, araştıran, yaratıcı bireyler yetiştirme amacıyla eğitim veriyor.  

Uluslararası standartlarda eğitim veren bölüm Türkiye’nin en fazla tercih edilen Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık dikkatleri çekiyor. Uluslararası eğitim standartları çerçevesinde eğitim veren fakültenin öğrencileri Erasmus kapsamında yurt dışında da eğitimlerine devam etme olanağını bulabiliyorlar.

Yıldız Teknik Üniversitesi Görünümü
Yıldız Teknik Üniversitesi 2

Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık lisans eğitiminin yanı sıra akademik eğitimine devam etmek öğrenciler için yüksek lisans ve doktora programları da düzenliyor. Öğrencilerin kaliteli eğitim alabilmeleri için yetkin akademik kadronun yanı sıra proje ve araştırmaların yapılmasını sağlayan çeşitli projeler ve laboratuvarlar da fakülte bünyesinde yer alıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Ana Bilim Dalları

Yıldız Teknik Üniversitesi Ana Bilim Dalları
Yıldız Teknik Üniversitesi 3

Yıldız Teknik Üniversitesi dünya çapında tanınan ve mimarları yetiştiren bölüm olarak dikkatleri çekmeyi başarıyor. Mimarlık bölümünde verdiği üstün kalitede eğitim sayesinde bölüm mezunları ulusal ve uluslararası şirketlerde kariyer yapma olanağı bulabiliyorlar. Bilim, teknoloji ve estetiğin birleşimine sahip yapıları bölümün mezunları tasarlayabiliyorlar. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ana bilim dalı olarak mimarlık bölümü eğitim veriyor. Kurulduğu günden bu yana gelişmeye önem veren bölümün yine kendi içinde ana bilim dalları bulunuyor. Yıldız Teknik Üniversitesi ana bilim dalları şu şekildedir.

  • Bina bilgisi
  • Yapı bilgisi
  • Mimarlık tarihi
  • Restorasyon

Bu ana bilim dalları lisans eğitim programında yer alıyor. Mimarlık bölümü lisansüstü eğitimi sekiz farklı program ile sunuyor. Öğrenciler iki yıllık tezli yüksek lisans yanında bir buçuk yıllık tezsiz yüksek lisans yapma olanağını bulabiliyorlar. Ayrıca dört yıllık doktora programına da öğrencilerin devam etmesi mümkün oluyor.

Bölüm kuruluşundan itibaren Türkçe eğitim vermiştir. Bunun yanında küreselleşen dünyaya uyumlu bireyler yetiştirmek adına 2013-2014 eğitim yılından itibaren İngilizce olarak da eğitim vermeye başlamıştır. Günümüzde Türkçe ve İngilizce olarak eğitim almak mümkün oluyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü İletişim

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü İletişim
Yıldız Teknik Üniversitesi 4

Türkiye’nin en eski üniversiteleri arasında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alıyor. Öğrencilerin bölüm ile kolayca iletişim kurabilmesi bilgi alabilmesi için telefon numarası, fax ve mail adresini sunuyor. Öğrenciler üniversitenin kampüsü içinde yer alan Mimarlık bölümü öğrencileri akran danışmanlığı alabiliyorlar. Öğrencilerin teorik ve pratik anlamda kendilerini geliştirebilmeleri adına çeşitli projeler geliştiriliyor. Geliştirilen projelerde öğrenciler akademisyenler ile birlikte çalışma olanağı bulabiliyorlar. 

Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencilerinin fikirlerinin özgürce tartışıldığı bir ortamda eğitim alabiliyorlar. Yaratıcılıklarını bilimsel ve teknolojik bilgiler ile birleştirebiliyorlar. Mimarlık alanında geliştirilen kuramları öğrenebiliyorlar. Mezun olmanın ardından ise Türkiye’nin en çok tercih edilen mimarları arasında yer alabiliyor ya da akademik eğitimlerine devam edebiliyorlar.
YTÜ ile ilgili ayrıntılı bilgi ve alanında uzman öğretmenlere ulaşmak için inekle.com seni bekliyor.

Leave a Comment