Graham Bell: Telefonun İcadındaki Muhteşem Sır

Teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Çok değil bizim dedelerimiz daha telefonla tanışmadan gittiler. Gerçi Graham Bell daha önce bulmuştu telefonu ama bizim ülkemize biraz geç geldi, onun için dedelerimiz görmedi diyorum.

Graham Bell’in Telefonu icat etmesinin sebebi de kadın erkek ilişkisiyle ilgili. Sevgilisi ile görüştürmedikleri için onun sesini duya bilmek amacıyla oturup telefonu icat etmiş. Demek ki yaptığınız işi sevgiyle, aşkla yaparsanız başarılı oluyorsunuz. Graham Bell aşkı için icat etmiş ama şimdi vazgeçilmezlerden bir oldu. Bence Dünya da vazgeçilmez üç şey var hava, su, iletişim.

Graham Bell telefonu nasıl icad etti
Graham Bell telefonu nasıl icad etti

Graham Bell telefonu icat etmiş, telefonu açtığınızda söylediğiniz “alo” da sevgilisinin isminin baş harfleri imiş. Bugün dünyada her saniye milyonlarca insan Graham Bell’in sevgilisinin ismini söylüyor. Bu işin duygusal yanı!

Graham Bell

Teknoloji yanı ise müthiş; eskiden mektup yazıyorduk, bayramlarda sevdiklerimize kart atıyorduk, normal telefonlar ilk hayatımıza girdiğinde haberleşmemiz çok zordu. Hem de pahalıydı. Giderdik PTT’ye telefonu yazdırırdık saatlerce bekler sonra görüşmemizde çok başarılı olmasa da karşıya derdimizi anlatıyorduk. Daha sonra yeni bir gelişmeyle isteyen herkesin evine telefon bağlanmaya başladı. İlk zamanlar 7-8 ay beklediğimiz oluyordu. Şimdi müşteri hizmetlerini arıyorsunuz, 24 saat içinde gelip bağlıyorlar.

CREATOR: gd jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 75

Cep telefonu hayatımıza girince hepsi bitti. Alo diyoruz veya mesaj atıyoruz, olayı anında çözüyoruz. Daha sonra Internet hayatımıza girince teknolojinin bir boyutuna daha geçtik artık yazılarımızı, dosyalarımızı, haberlerimizi bir düğmeye basarak birkaç saniyede dünyanın öbür ucuna gönderebiliyoruz müthiş değilmi sen neymişsin Graham Bell.

Ders içerikleri ve stratejilerle ilgili mutlaka uzman inekle.com öğretmenleriyle iletişim kurarak değerlendirme yapmalısınız.

Leave a Comment