Hazırlık Okumalı Mıyım?

Üniversiteye yerleşmenin heyecanı ve sevinciyle beraber akıllara gelen ilk sorulardan birisi “Hazırlık okumalı mıyım?” oluyor. Sizler için hazırlık okumanın avantajlarını bu yazımızda derledik.

Hazırlık okumak çoğu kişinin gözünde zaman kaybı olarak görülmektedir. Bu algıda tüketim çağında olmamızın etkisi çok büyük. İnsanlar durmadan bilmedikleri yerlere yetişmeye çalışıyor. Halbuki adımların sağlam ve emin atılması için küçük molalar verilmesi gerekiyor. Bu yüzden bu bir seneye zaman kaybı olarak bakılmaması gerekiyor.

Yoğun bir sınav döneminden sonra insan nefes alma ihtiyacı duyuyor. Tercih dönemi vs derken yeteri kadar dinlenme şansına sahip olunamıyor. Sosyal hayata tekrar dönebilmek, hobiler kazanıp mental yorgunluğu dindirmek adına hazırlık sınıfı önemli bir yere sahip.

Hazırlık Okumak

Hazırlık Okumalı Mıyım konusunda merakınız bu yazıyla son bulacak
Hazırlık Okumalı Mıyım konusunda merakınız bu yazıyla son bulacak

Türkiye şartlarında ortalama bir İngilizce eğitimi aldıysanız üniversitelerin hazırlık bölümü yabancı dilinize gözle görülür bir seviyede katkıda bulunacaktır. Takılmadan konuşabilecek, anadilinize çevirmeden anlayabileceksiniz aynı zamanda insanlarla aranızdaki büyük bir engeli de kaldırmış olacaksınız. Ayrıca bölüm İngilizcesi de görecek olmanız yurtdışı ile bağlantınızı kuvvetlendirmekte çok büyük rol oynayacak.

Hazırlık sınıflarında hemen hemen her bölümden insanlarla tanışma şansına sahipsiniz. Hazırlıktan sonra fakülteniz ayrılabilir, ayrılmasa bile eskisi kadar sık bir şekilde farklı bölümden insanlarla tanışamayabilirsiniz. Bu sebepten dolayı gerek ilerideki meslek hayatınız gerekse sosyal hayatınız için her alandan çeşit çeşit insan tanıma fırsatınızı kaçırmamalısınız.
Ders içerikleri ve stratejilerle ilgili mutlaka uzman inekle.com öğretmenleriyle iletişim kurarak değerlendirme yapmalısınız.

Leave a Comment