Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü: Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü Ana Bilim Dalları, İş Olanakları

Akdeniz Üniversitesi psikoloji bölümü Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alır. 2014-2015 eğitim -yılından itibaren öğrenci kabul etmeye başlamıştır. 2019-2020 eğitim sezonundan itibaren de yüksek lisans programı başlamıştır.

Türk Psikologlar Derneği tarafından belirlenen standartlara dikkat edilerek eğitim programı hazırlanıyor. Uluslararası standartlarda eğitim veren psikoloji bölümü meslek etiğine bağlı, psikolojinin farklı alt alanlarında çalışabilecek bireyler yetiştiriyor.

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi psikoloji bölümü öğrencileri aldıkları uluslararası standartlarda eğitim ile kariyerlerinde hızlı adımlarla ilerleyebiliyorlar. Akademik eğitimlerine devam etmek isteyen öğrenciler aynı bölümde yüksek lisans yapma olanağı da bulabiliyorlar. Önümüzdeki yıllarda bölüm doktora programları da başlatılacaktır.

Bölüm öğrencileri Erasmus kapsamında Almanya ve İtalya’da eğitim alma imkanı bulabiliyorlar. Mevlana programı kapsamında ise Bosna Hersek ve Gürcistan’da eğitimlerine devam edebiliyorlar. Bu şekilde yurt dışında da eğitim alma amacını taşıyan öğrenciler için Akdeniz Üniversitesi psikoloji bölümü doğru seçenek olmayı başarıyor.

Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü Ana Bilim Dalları

Akdeniz Universitesi 3

Akdeniz Üniversitesi psikoloji bölümü öğrencilerine yan dal yapma imkanını sunuyor. Bu kapsamda üniversitenin felsefe ve sosyoloji bölümleri ile anlaşma yapılmıştır. Bölümde öğrenciler ilk iki yılda teorik bilgiler ve psikolojinin kuramları üzerine derslere yoğunlaşıyorlar. Üçüncü ve dördüncü yıllarda ise teorik bilginin uygulamalı eğitim ile birleşmesi sağlanıyor. Akdeniz Üniversitesi psikoloji bölümü ana bilim dalları öğrencilerin yönelmek istedikleri dalları kapsıyor. Bu ana bilim dalları ise şu şekildedir:

  • Deneysel Psikoloji
  • Uygulamalı Psikoloji
  • Endüstri ve Örgüt Psikolojisi
  • Gelişim Psikolojisi
  • Sosyal Psikoloji

Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü İş Olanakları

Akdeniz Üniversitesi psikoloji bölümü öğrencileri aldıkları üstün kalitede eğitim ile geniş iş olanaklarına sahip olabiliyorlar. Psikolojinin kuramlarını, teorik bilgileri almanın yanında uygulamalı dersler ile pratik yapma imkanı da bulabiliyorlar. Akademik eğitimlerine devam edebiliyor ve üniversitenin sunduğu yüksek lisans imkanından yararlanabiliyorlar. Bunun yanında bölümden mezun olan öğrenciler şu alanlarda çalışma imkanı bulabiliyorlar:

Akdeniz Universitesi 4
  • Ruh sağlığı ve fiziksel hastalıklar alanında hizmet veren kliniklerde
  • Okul öncesi eğitim kurumlarında
  • Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda (okullar ve rehberlik merkezlerinde)
  • Adalet Bakanlığına Bağlı kurumlarda
  • Şirketlerin insan kaynakları bölümlerinde
  • Psikoteknik değerlendirme birimlerinde ve daha pek çok alanda çalışabilmektedir.

Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü İletişim

Akdeniz Üniversitesi merkez kampüsünde yer alan Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Psikoloji Bölümü öğrencilerine bilimsel araştırma yapma ve projeler geliştirme imkanı da sunuyor. Üniversite tercihlerinde bu bölümü seçen öğrenciler bilimsel düşünen, eleştirel düşünceye açık, toplum sağlığına önem veren kişiler oluyor.

Akdeniz Üniversitesi psikoloji bölümü iletişim için bölümün web sitesi ziyaret edilebilir, verilen telefon numaraları üzerinden iletişime geçilebilir. Bölümün öğrenci işleri de öğrencilerin bütün işlemlerini kolay ve sorunsuz yapmalarında destek oluyor. Aynı zamanda eğitim hayatlarında da öğrenci işleri bölümünden destek almaları mümkün oluyor.

Özel ders sitesi arıyorsanız, kaliteli hizmetlerimiz için sitemizi ziyaret edin.

Leave a Comment