Ankara Tıp Fakültesi: Ankara Tıp Fakültesi Puanı Kaç? Ankara Tıp Fakültesi İletişim!

Ankara tıp fakültesi, tıp eğitimi almak isteyen öğrencilerin en fazla tercih ettiği fakülteler arasında yer alıyor. Türkiye’nin ilk tıp fakültesi olarak kurulma çalışmalarına Atatürk’ün emri üzerine başlanmıştır.

1937 yılında kurulma hazırlıkları başlayan fakülte araya giren İkinci Dünya Savaşı nedeniyle ancak 1945 yılında eğitim vermeye başlamıştır. Fakültenin kurulmasından bugüne kadar geçen sürede Türkiye’nin en başarılı hekimlerini mezun ettiği görülüyor.

Ankara Tip Fakultesi 1

Tıp fakültesi Atatürk ilkelerine sahip, çağdaş, etik değerlere sahip, ülkenin sağlık sorunlarına çözüm getirecek yetkinlikte bireyler yetiştirmektedir. İngilizce ve Türkçe olarak fakültede eğitim verilmektedir. İngilizce eğitim görmek isteyen öğrenciler İngilizce yeterlilik sınavına girmekte, bu sınavda başarılı olamamaları halinde hazırlık sınıfı okumaktadır.

Yetkin hekimler yetiştirirken aynı zamanda hasta hekim ilişkisinin de en üst seviyelere taşınması fakültenin amaçları arasında yer alır. Yetkin hekimler yetiştirmek üzere hazırlanan eğitim programını bu alanda yetkin eğitim kadrosu ile sunar.

Ankara Tıp Fakültesi Puanı

Ankara Tip Fakultesi 2

Ankara tıp fakültesi doktor olmak isteyen öğrencilerin en fazla tercih ettiği bölümler arasında yer alıyor. Verdiği eğitimin kalitesi ile öğrenci kabul ettiği taban puanı doğru orantıdadır. Ankara tıp fakültesi puanı Türkçe ve İngilizce eğitim veren bölümler için farklı olarak belirlenmiştir. Öğrenciler eğitim almak istedikleri alanda belirlenen taban puan ve üzerinde puan almaları halinde bu fakülteye tercihlerinde yer verebiliyorlar. Ankara tıp fakültesinin öğrenci kabul etmek için belirlediği taban puan şu şekildedir:

  • Türkçe 531,86 puan
  • İngilizce 535,75 puan

Ankara tıp fakültesi çok fazla öğrencinin ilk tercihi olmayı başarıyor. Bundan dolayı siz de bu fakültede eğitim almak istediğinizde tercihlerinizde ilk sıralarda olmasına önem vermelisiniz. Aynı zamanda belirlenen taban puandan daha fazla puan almış olmanız da fakülteye kabul edilmeniz açısından yararlı olacaktır.

Ankara Tıp Fakültesi İletişim

Ankara tıp fakültesi iletişim kurmak için fakültenin web sitesi ziyaret edilebilir ve aynı zamanda fakülteye mail gönderilebilir. Bunun yanında fakültenin telefon numarası aranarak bilgi alınabilir. Fakülte, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Stratejileri Koordinasyon Ofisi Morfoloji Yerleşkesi Altındağ/Ankara adresinde bulunuyor.

Bu yerleşke içinde öğrenciler teorik eğitim almanın yanında ayrıca pratik deneyimlerini geliştirebiliyorlar. Öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla yerleşke içinde çeşitli araştırma merkezleri bulunuyor.

Ankara Tip Fakultesi 5

Ankara Tıp Fakültesi, Ankara’nın merkez ilçelerinden Altındağ’da bulunuyor. Bu özelliği ile ulaşım konusunda da öğrencilerine kolaylıklar sunuyor. Ankara’nın her noktasından yerleşkeye ulaşımı sağlayan toplu taşıma araçları bulunuyor. Öğrenciler büyükşehir belediyesi tarafından sunulan öğrenci kartları ile fakülteye ulaşımı indirimli biletler ile yapabiliyorlar.

Ankara Tıp Fakültesi eğitim ve klinik hizmetleri vermektedir. Bu sayede şehirde bulunan kişilerin kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri mümkün oluyor. Öğrencilerin de uygulamalı dersler için geniş olanaklara sahip olması sağlanıyor. Ayrıca fakülte lisans eğitimi vermenin yanında lisans üstü eğitim de veriyor.

Özel ders ihtiyaçlarınız için en iyi seçenek sitemiz.

Leave a Comment