Ankara’nın En İyi 10 Lisesi

İyi bir üniversitede öğrenim görmenin yolu iyi bir lisede hazırlanmaktır. Ankara’nın en iyi 10 lisesi gençlerin eğitimleri konusunda iddialı olmaya devam ediyor. Ankara’da ikamet eden veya LGS puanlaması sonucunda en iyi liselerden birinde okumaya hak kazanan öğrenciler Ankara’nın iyi liselerini değerlendirebilirler. Lise seçimi öğrenciler için çok önemlidir. Çünkü arkasından gelen öğrenim üniversitedir. Üniversite eğitimi ile öğrenciler kariyer odaklı eğitime başlarlar. İyi bir kariyer oluşturmak için alt yapının sağlam olması da çok önemlidir.

Ankara’nın en iyi 10 Lisesi merak edilmektedir. LGS ile birlikte veliler okul arayışına girerler. Ankara’nın lise eğitiminde takdir toplamış on okulu gençlerin eğitiminde değerlendirilmelidir. Elbette ki bu okullar Anadolu devlet okulları kapsamında olduğu için öğrencinin başarısı ile kazanılır. Ancak bu okullara giriş yapabilmek adına LGS puanının okul puanı ile uyuşması gerekir. Bununla birlikte tercih sıralamasında hangi okulun denk düşeceği kestirilemez. Bu sebeple LGS tercihi yapan öğrencilerin en iyi liseleri inceleyip sıralamaya koyması gerekir.

Ankara’da Bulunan En İyi Liseler

LGS sınavına girmiş ve başarı kazanmış öğrenciler lise tercih hakkına sahip olur. Ankara’nın en iyi 10 lisesi hem Ankara’da ikamet edenler için hem de yurtiçinden Ankara’yı tercih edecek öğrenciler için çok önemlidir. Lise seçiminin doğru yapılması eğitimin daha kaliteli sağlanması açısından önemlidir. İyi bir lisede eğitim görmek bireyi akademik olarak geliştirdiği gibi ruhsal olarakta geliştirir. Bu okullar öğrencilere sosyal alanda da destek sağlayarak gelişimlerini sağlar.

1.     Ankara Fen Lisesi

Türkiye'nin gözde lisesi Ankara Fen Lisesi

1964 yılında kurulan Ankara Fen lisesi Türkiye için bir ilk olmuştur. Ülkemizin ilk Fen lisesi olan lise birçok bilim insanı yetiştirmiştir. Yurt içinden gelen öğrenciler için yatılı olarakta hizmet vermektedir. Yabancı dil olarak İngilizce, Almanca ve Fransızca eğitim vermektedir. Öğrenci kapasitesi 460 olarak belirlenmiştir.

2.     Ankara Pursaklar Fen Lisesi

Ankara Pursaklar Fen Lisesi
Ankara Pursaklar Fen Lisesi

Konum itibari ile Ankara’nın Pursaklar ilçesinde yer alan Fen lisesi Türkiye genelinde 23. Sırada yer alır. Özellikle Tıp alanında öğrenci yetiştirmede oldukça başarılıdır. Öğrenci kapasitesi 572 olarak gözlemlenmektedir.

3.     Ankara Atatürk Anadolu Lisesi

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi
Ankara Atatürk Anadolu Lisesi

Ankara’nın en iyi 10 lisesi arasında yer alan okul Anaadolu lisesi olarak tercih sıralamasındadır. 1971 yılından beri eğitim ve öğretime hizmet veren Anadolu lisesi büyük başarılara imza atmıştır. Özellikle son otuz yıl içerisinde sekiz kere üniversite sınavlarında birinci çıkarması ile ünlüdür. Öğrenci kapasitesi 1049 olarak belirlenmiştir. Öğrenciler İngilizce ve Almanca eğitim görmektedir.

4.     Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Lisesi

Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Lisesi
Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Lisesi

Çankaya’da yer alan Fen Lisesi İngilizce eğitim vermektedir. Yatılı olarak hizmet veren okul 2023 yılında TUBİTAK tarafından düzenlenen proje bazlı yarışmada Biyoloji dalında üçüncülük almıştır. Öğrenci kapasitesi 193 olarak belirlenmiştir.

5.     Çankaya Cumhuriyet Fen Lisesi

Çankaya Cumhuriyet Fen Lisesi
Çankaya Cumhuriyet Fen Lisesi

Öğrenci kapasitesi 714 olan okulda erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır. Yabancı dil eğitimi İngilizce olarak verilmektedir.

6.     Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Fen Lisesi

Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Fen Lisesi
Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Fen Lisesi

Keçiören’de yer alan lisenin öğrenci kapasitesi 668 olarak belirlenmiştir. İngilizce ağırlıklıdır. Ancak Almaca eğitimde sağlamaktadır. Pansiyonu bulunur. Aktivite olarak gelişmiş bir okuldur.

7.     Yenimahalle Fen Lisesi

Yenimahalle Fen Lisesi
Yenimahalle Fen Lisesi

2022 yılında eğitim ve öğretime açılan okul İngilizce ve Almanca eğitim vermektedir. Yeni bir okul olduğu için mezun vermemiştir. Ancak Ankara’nın en iyi 10 lisesi arasında yer alır.

8.     Özkent Akbilek Fen Lisesi

Özkent Akbilek Fen Lisesi
Özkent Akbilek Fen Lisesi

2015 yılından bu yana eğitim veren lise TUBİTAK VE TEKNOFEST başarıları ile adından söz ettirmektedir. Bunun yanı sıra yurtdışında da çeşitli etkinliklere katılım sağlamaktadır. İngilizce ve Almanca eğitimi bulunur.

9.     ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2019 yılında açılan okulun öğrenci kapasitesi 550 olarak belirlenmiştir. İngilizce eğitim sağlayan okul yatılı değildir. Bilimsel, sportif etkinlikleri ile öğrencileri desteklemektedir.

10.                       Gazi Anadolu Lisesi

Gazi Anadolu Lisesi
Gazi Anadolu Lisesi

Çankaya’da bulunan lisenin pek çok ödülü ve başarıları vardır. Üniversite sınavında iki kez birinci çıkarmıştır. Öğrenci kapasitesi 1122 olarak gözlemlenir.

Ankara veya farklı illerdeki en iyi okulları araştırıyorsanız mutlaka uzman inekle.com öğretmenleriyle iletişim kurmalısınız.

Leave a Comment