Auzef Nedir? Auzef En Fazla Kaç Kredi Alınabilir?

Kısaltma olarak kullanılan Auzef, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Bu program İstanbul Üniversitesine bağlı olup, açık öğretim programına dahil olduğundan dolayı uzaktan eğitimle devam etmektedir.

Kayıt yapılan yarıyıldan başlayıp ön lisans için dört sene olup, lisans için yedi sene süreyle öğrenim haklarından faydala sağlanılabilmektedir. Kayıt yenilemesi yapılmayan yarıyıl veya yıllar azami öğrenim süresi dahilinde olmaktadırlar.

Auzef En Fazla Kaç Kredi Alınabilir?

Auzef ile ilgili bilinmeyenler ve tüm detaylar
Auzef 2

Auzefte alınan kredi sayısı derslerin toplam ağırlığının yüzde 50’sinden fazlasını geçememektedir. Yani bir dönem içinde maksimum 30 AKTS alınabiliyorken, yarısı kadar daha kredilik ders alarak toplamda 45 AKTS alınabilmektedir.

Auzef Vizeye Girmeyen Finalden Kaç Almalı?

Auzef vizeye girmeyen finalden en az 67 puan almalıdır. Vizeye girmeyen ya da sıfır alan yani puanı 0 olan öğrenci 67 puan almalıdır. Açık eğitim programında 67’nin, yüzde 60’ı, 40,2 puana tekabül etmektedir.

Uzaktan eğitim programında ise yine vizeye girmeyen yüzde 40’lık puanı 0 olan öğrencinin, final notu en az 84 olmalıdır. 84’ün, yüzde 60’ı 50,4 puana tekabül etmektedir.

Auzef Finaline Girmeyen Birisi Bütünlemeye Girebilir Mi

Vize ve Finale girilmese bile auzef bütünlemeye girilebilmektedir.

Merak ettiğiniz konularda bilgi almak için mutlaka uzman inekle.com öğretmenleriyle iletişim kurmalısınız.

Leave a Comment