Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri

Bazı üniversitelerin öğrenciler için çok önemli olduğu artık yadsınamaz bir gerçek. Dünya genelindeki binlerce üniversite bu okulları kesinlikle örnek almaktadır. Hedefleri belki de bu okulların başarısının onda birine yetişmektir. Yıllardan bu yana kaliteli eğitimiyle bilinmekte olan okulları yazımızda sizler için sıraladık.

The University of chicago

Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri

Şikago üniversitesi ABD-in Şikago kentinde İllinoys’da yerleşen bilimsel araştırma merkezidir. Üniversite Robert Maynard tarafından 1930′ da kurulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri’nde en büyük üniversite yayınevi burada yerleşmektedir.

Yale University

Amerikan’ın en meşhur üniversitelerinden biridir. 1701-ci ilde kurulmuştur. Üniversitenin öğretim kadrosu öğrencilerin eğitimine büyük önem vermektedir. Burada esas derslerin çoğu bilim adamları ve profesörler tarafından öğretiliyor.

University of California Berkeley

Kaliforniya kentinin Berkeley şehrinde yerleşen Üniversite 1868′ de kurulmuştur. Berkeley Üniversitesinde çalışan fizikçiler ll dünya savaşında atom bombası daha sonralar hidrojen bombasının geliştirilmesinde önemli işler yapmışlar. Bu üniversitenin 24 mezununa nobel ödülü verilmiştir. Üniversitede şimdilerde 22000-den çok öğrenci bulunmaktadır.

Princeton University

Prinston üniversitesi 1746′ da kurulmuştur. Üniversitede 1000’den çok öğretmen çalışıyor. Onlardan 400-den çoku profesör derecesi almıştır. Üniversitenin ilk yıllarında burada sadece erkekler okusada ilk kez 1969’da kadın öğrenci kabul etmişdir.

Massachusetts Institute of Technology

Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri

Cambridge, Massachusetts, ABD’de bulunmaktadır. 1861′ de kurulan özel bir üniversitedir. Bu üniversiteye geleneksel olarak enstitü denir, aslında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü büyük bir üniversitedir. Bilgisayar Teknolojisi Merkezi olarak adlandırılan üniversite, bilim ve teknoloji, robotik ve yapay zeka alanlarında dünya lideridir. Enstitü yönetim, ekonomi, dilbilim, siyaset bilimleri, felsefe vb. alanlarda uzmanlaşmıştır. Birçok alanda da popülerdir

Stanford University

Stenford üniversitesi 1885 yılında Leland Stenford tarafından kurulmuştur. Leland Stenford ölen çocuğunun hastalığını bulmak için tesis etmiştir. Her yıl 42 binden fazla insan buraya girmek için mücadele vermiştir. Ancak onlardan sadece 5 % burada okuma hakkı kazanıyor.

Leave a Comment