Dil Öğrenmek Nasıl Kolay Hale Getirilir?

Dil; bütün ileri düzey konuşma, yazma, dinleme becerilerini bir kenara koyarsak; insanlar arasındaki iletişimi sağlayan temel unsurdur. İnsanlar arasında sözlü, işitsel ve görsel bilgi aktarımını sağlama aracıdır.

Dilin Önemi

Şayet dil diye bir şey olmasaydı, insanlar arasında bilgi aktarımı olmazdı. Nasıl bir sıkıntı olacağını tahmin edebiliyor musunuz?

dil ogrenmek 2

Haliyle, dil konusunda iyi olmak, ana dil ve yabancı diller fark etmeksizin önemlidir. Çünkü başkalarına kendinizi ifade edemezseniz yaptığınız işin veya yaşadığınız sıkıntının hiçbir önemi yoktur.

Örnek vermek gerekirse, 1854 yılında “telefon” cihazının temelini atan Antonio Meucci, ki bu ismi birçoğunuz duymadınız, sırf yabancı dil bilmediği için kendisini insanlığa ifade edemedi. Kendisi bir İtalyandı, ancak günümüzde olduğu gibi o zamanlar da İngilizce bilmek çok önemliydi. Eğer Meucci o dönem İngilizce bilseydi, emin olabilirsiniz ki hepiniz ondan haberdar olurdunuz.

Piyasada Yabancı Dile Verilen Önem

Dijital dünyanın gelişmesi ile bütün dünyada ithalat ve ihracat inanılmaz derecede arttı. Haliyle diğer ülkelerdeki yetkili kişilerle sağlıklı iletişim kurmak için yabancı dilde iyi olmak önemlidir.

dil ogrenmek 3

Bir şirkette yönetici olduğunuzu ve yurt dışı işler için tercüman tutuyorsunuz ve ona ekstra ödeme yapıyorsunuz. Lakin birkaç gün sonra bir mühendis kapınıza geliyor ve iş başvurusunda bulunmak istediğini söylüyor. Özgeçmişine baktığınızda yabancı dil konusunda (özellikle İngilizce’de) kendini geliştirmiş olduğunu görüyorsunuz. Onunlar birlikte yaptığınız yabancı firmalarla ortak işlerde tercümana ihtiyaç kalmayacaktır, yani ekstra ödeme yapmayacaksınız. Ayrıca ekipte fazladan bir kişinin yer kaplamasına gerek kalmayacak. Ayrıca işler de hızlanacak. Şimdi düşünün, sizce bu mühendisin sizin gözünüzde önemi artmaz mıydı?

dil ogrenmek 4

Artık dünyada ileri çıkmak isteyen kişilerin, firmaların ve ekiplerin yurt dışı ile iş yapması gerekiyor. Sağlıklı bir iletişim için de iş yapılan firmalarla ortak bir dil bilmek her zaman avantajlıdır. Ve hemen hemen bütün dünyanın ortak dili olarak kabul edilen İngilizce’nin ne kadar önemli olduğunu görmüş oluyoruz.

Yabancı Dil Nasıl Öğrenilir?

Daha bebekken, Türkçeyi öğrenirken, önce çevremizdeki sesleri dinledik; sonra konuştuk; en son da yazma işlemine geçtik. Ancak okullarda verilen eğitimde önce okutup, sonra yazırıp en son okutuyorlar. Sizce de burada bir sorun yok mu?

dil ogrenmek 5
School test

Öncelikle öğrenmek istediğiniz dilde şarkılar dinleyin, altyazı olmadan film veya dizi izleyin. Anlamaya çalışmayın, sadece dinleyin. Daha sonra şarkı sözlerine ve film repliklerine eşlik edin. Buna “Native Accent” (Doğal Aksan) denir. Eğer küçük bir çocukla her gün yabancı filmler izlerseniz, ileride harika bir aksanı olduğunu göreceksiniz.

Gelelim yazma işlemine. Resmi yazılar için Gramer bilginizin yüksek olması lazım. Bunun için gelişen teknolojinin imkanlarından faydalanıp internetteki kaynaklara göz atabilirsiniz. Okulda verilen eğitimde genellikle Gramer dersleri verilir. Zaten bana soracak olursanız, okulların İngilizce için tek katkısı bu; tabi öğrencilerine gerçekten bir şeyler katmak isteyen eğitimcileri tenzih ederim.

Online ders verme platformlardan en iyilerinden biri olduğumuzu görmek için tıklayın.

Leave a Comment