Doğru Tercihlerle Yeni Bir Şehir

Merhaba inekle Blog Okuyucuları, ben Yağmur Bostan. Bugün “Yeni bir şehirde yaşamaya başlamak” hakkında bilgi sahibi olmak ve üniversite ya da herhangi bir nedenle yeni bir hayat kurmak isteyenler için öncülük yapabilecek tüyolar vereceğim. 

1. Kendimize uygun ve mutlu hissedip hayatımızı kendi imkanlarımızla karşılayabileceğimiz bir şehir 

İlk olarak biliyoruz ki üniversite hayatımızı oluşturmak konusunda milat denebilecek bir noktada. Yeni insanlar, yeni bir şehir, yeni bakış açıları ve yeni hayatlar… Üniversite sınavından sonra hepimizde genel bir telaş oluşur. Hangi şehri,hangi bölümü seçmeliyim vb. Kabul edelim çoğumuzun önceliği güzel bir şehir.Tam olarak hayatımızı yeni bir şehirde kurma isteği burada başlıyor.Kendimize uygun, bizi mutlu hissettirebilecek ve kendi hayatımızı baştan yazabileceğimiz bir imkan.Bu imkanlar ve bir hayat kurmak isteyenler için en iyi seçeneğimiz hangi şehir dersek herkesin aklına aynı şey gelecektir. İstanbul… Hayallerimizin şehri, milyonlarca insanı birleştiren ortak nokta. Yeni bir başlangıç yapmak için mükemmel bir alan. Binlerce iş olanağı. Kötü hissettiğinde kalkıp deniz kenarında Kız Kulesini izleyerek hayatını gözden geçirebilme imkanı ve nicesi. İş bulabileceğimiz, binlerce insan tanıyabileceğimiz ve kendimizi tanıyabileceğimiz yeri seçmek.

2. Duygularımızı kullanarak şehir seçimini yönetmek

Yaşadığımız ve büyüdüğümüz ortamdan başka ilgimizi çeken bir şehir daima vardır. Sanki içine girsek bizi mutlu edecek ve hayatımızın her noktasının düzeleceğini gibi hissettiren bir şehir. Yeni bir başlangıç yapacaksak duygularımızı dinleme seçeneğini de kullanabiliriz.

Seçimlerimizi ele aldık peki ya yeni bir şehirde hayat kurmak istedik bunun için başka ne önerebilirim?

3. Çevrenin desteği ya da ekonomik bakış açıları

Çevremizde güvenebileceğimiz insanlar olması bizim için önemli. Yeni bir şehir ihtişamlı bir rüya gibi dursa da bazı tehlikeleri de barındırabiliyor. Arkadaşlarımız, tanıdıklarımız belki de uzaktan tanıyıp güvendiğimiz insanlar. Herhangi bir ihtiyacımız oldugunda danışabileceğimiz, düştüğümüzde kalkmamıza yardım edebilecek kişiler. Diyelim ki böyle bir şansımız yok, hmm peki ne yapmalıyız? Diğer seçeneğimiz de ekonomik olarak kendi yetkinliğimizi destek alarak ya da almayarak sağlayabilmek.Kendimizi yeterli hissettiğimiz bir iş bulmalıyız.

4. Yeni bir şehir, peki yeni ev?

Yeni bir şehire gidiyoruz o yüzden nasıl bir ortamda yaşayacağız bilemeyebiliriz. O yüzden eğer bir ev kiralayacaksak yıllık değil de aylık sözleşmeler yapabiliriz. Herhangi bir sorunla karşılaşma imkanına karşı anında uzaklaşabilme imkanı sunar. En iyi tüyo bu sanırım.

5. Nasıl çevre edinebiliriz?

Yeni bir alan ve yeni şeyler öğrenmek için bir imkan sunar. Yeni bir kurs, bulduğumuz iş ya da üniversite bahçesinde otururken yanımızda olan insanlar. Açık olun, yalan söylemeden kendinizi tanıtacak bir şekilde ve gülümseyerek tanışın. Unutmadan eğer kafa yapınız uyuştuysa numarasını almayı unutmayın:) Emin olun hayatınızın herhangi bir köşesinde o kişiler doğru kişilerse yer edineceklerdir.

Umarım tüyolar ve anlatılanlar açıklayıcı ve yeterli olmuştur. Yeni bir başlangıç yapacaklar için küçük bir öncül olması dileğiyle. Şimdiden iyi şanslar. 😊

Yağmur Bostan

03.06.2023

Leave a Comment