Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi: Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüs

Dokuz Eylül Üniversitesi tıp fakültesi Türkiye’nin hekim ihtiyacının karşılanması amacıyla 1978 yılında açılmıştır. Fakülte ilk olarak Ege Üniversitesine bağlı olarak İzmir Tıp Fakültesi olarak öğrenci kabul etmiştir. Ardından 1982 yılında Dokuz Eylülü Üniversitesi’nin kurulması ile bugünkü adını almıştır.

Fakülte uluslararası standartlarda verdiği eğitim ile 20011 yılından itibaren Avrupa Birliği Diploma etiketine sahiptir. Bu şekilde fakültede eğitim alan öğrenciler AB ülkelerinde akademik eğitimlerine devam edebiliyor. Ayrıca hekimlik yaşamlarına yurt dışında da devam etme olanağı bulabiliyorlar.

Dokuz Eylül Üniversitesi tıp fakültesi kurulduğu günden bu yana gelişmeye devam ediyor. Öğrencilerin eğitimlerinin yüksek standartlarda olması için çeşitli araştırma laboratuvarları, bilimsel çalışmalar yapma imkanı da bulmaları mümkün oluyor. Sağlıklı ve sürdürülebilir dünyaya katkı amacıyla fakülte bünyesinde çok sayıda sosyal sorumluluk projeleri öğrencileri katkıları ile gerçekleştiriliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Bölümleri

Dokuz Eylul Universitesi Tip Fakultesi 1

Dokuz Eylül Üniversitesi tıp fakültesi öğrencilerin akademik yaşamlarına devam edebilmeleri amacıyla doktora programları da düzenliyor. Fakülte bünyesinde Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İzmir Biyogenom ve Kök Hücre Enstitüsü de yer alıyor.

Bu enstitülerde ve oluşturulan bilimsel projelerde öğretim görevlilerinin eşliğinde yapılan araştırmalar ve projeler ile öğrencilerin gelişim göstermeleri mümkün oluyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi

Dokuz Eylül Üniversitesi tıp fakültesi bölümleri üç ana başlıkta toplanan 44 ana bilim dalında eğitim veriyor. Bu ana bilim dallarında eğitim, araştırmalar yapılmasının yanında bölge halkının da sağlık hizmeti alması sağlanıyor. Tıp Fakültesinin bölümleri şu şekildedir:

  • Temel Tıp Bilimleri
  • Dahili Tıp bilimleri
  • Cerrahi Tıp Bilimleri

Temel tıp bilimleri alanında 11 ana dal yer alıyor. Dahili tıp bilimleri alanında 20 ana dal ve cerrahi tıp bilimleri ise 13 ana dal olarak eğitim, araştırma ve hizmet veriyor. Bu ana dalların yanında fakültede 46 adet yan dalda eğitim veriliyor. Tıp fakültesinde yapılan araştırmalar başta TÜBİTAK olmak üzere çok sayıda yerli ve uluslararası kurum tarafından destekleniyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüs

Dokuz Eylul Universitesi Tip Fakultesi 3

İzmir’in İnciraltı semtinde bulunan tıp fakültesi öğrencilerin modern eğitim almanın yanında sosyalleşebilmelerini sağlayan kampüsü ile dikkatleri çekiyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüsü üniversitenin 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi içinde yer alıyor. Modern kampüsü öğrencilerin bilimsel, kültürel ve sanat faaliyetlerini de gerçekleştirebilecekleri imkanlara sahip olması ile dikkatleri çekiyor. Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden biri olarak öğrencilerin tercih sıralamalarında ilk sıralarda yer alıyor.

Dokuz Eylul Universitesi Tip Fakultesi 4

Fakülte konum olarak İzmir’in en güzel semtlerinden birinde yer alıyor. Öğrencilerin kampüse ulaşımının kolay olması için büyükşehir belediyesi tarafından metro ve toplu taşıma imkanları sunuluyor. Öğrenci merkezli eğitim veren tıp fakültesi 4. ve 5. sınıflarda da Taska Dayalı Eğitim veriyor. Bu özellikleri ile de Türkiye’nin öncü tıp fakülteleri arasında yer almayı başarıyor.

Kişiye özel özel ders almak ister misiniz? Hemen inceleyin.

Leave a Comment