Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi: Ana Bilim Dalları, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kampüs

Ege Üniversitesi diş hekimliği fakültesi 1968 yılında Türkiye’de diş hekimliği eğitiminin yüksekokul düzeyinde verildiği yıllarda fakülte olarak kurulmuştur. Gelişmiş teknolojik olanaklar uluslararası akreditasyonu olan eğitim kadrosu ile üstün kalitede eğitim veriyor.

Ağız ve diş sağlığı konusunda üstün hizmet anlayışına sahip yetkin diş hekimlerini 5 yıllık lisans eğitimi ile yetiştirmektedir. Teorik eğitimin yanında alınan uygulamalı eğitimler ile öğrenciler alanında başarılı diş hekimleri olarak mezun olurlar.

Ege Üniversitesi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi hastanesi uluslararası standartlarda A Plus hastane olarak değerlendirilir. Diş hekimliği fakültesinde eğitim almak isteyen öğrencilerin ilk tercih ettiği fakültedir. Teknolojiyi yakından takip eden üniversite son teknolojiye sahip olan teknik donanımlar ile öğrencilerine geniş eğitim olanakları sunuyor. Aynı şekilde hastanede ağız ve diş konusunda tedavi gören hastalarında en yüksek kalitede tedavi alabilmeleri mümkün oluyor.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ana Bilim Dalları

Ege Üniversitesi diş hekimliği fakültesi ana bilim dalları öğrencilerin ağız ve diş sağlığı alanında gelişimlerinin en üst düzeyde olması amacıyla oluşturulmuştur. Bu alanlarda eğitim veren yetkin eğitim kadrosunun yanında öğrencilerin bilimsel çalışmalar yapabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri mümkün oluyor.

Ege Üniversitesi

Öğrenciler ilk iki yılda diş hekimliği ile ilgili temel bilgiler alınıyor. Bunun yanında el becerilerini geliştirecek dersleri de öğrenciler ilk iki sınıfta alıyor. 3. Sınıfta diş hekimliği bilim derslerine yoğunlaşıyorlar. 4. ve 5. sınıflarda ise öğrenciler ana bilim dallarında staj yapıyorlar. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi çok yoğun olarak hasta kabul eder. Bu sayede öğrenciler mezun olduklarında üst seviyede klinisyen olurlar. Diş hekimliği fakültesinde 8 ayrı ana bilim dalı bulunuyor. Bu ana bilim dalları ise şu şekildedir:

  • Ağız, diş ve çene cerrahisi
  • Ağız diş ve çene radyolojisi
  • Endodonti
  • Ortodonti
  • Pedodonti
  • Periodontoloji
  • Protetik diş tedavisi
  • Restoratif diş tedavisi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kampüs

Ege Universitesi 4

Ege Üniversitesi Türkiye’nin en iyi ve öğrencilerin en fazla beğendikleri kampüslerden birine sahiptir. Diş Hekimliği Fakültesi de ana yerleşkenin içinde yer alır. Merkez kütüphane, yemekhane ve spor komplekslerine 5 dakika yürüme uzaklığındadır. Bunun yanında öğrencilerin barınma sorunları olmaması açısından köy yurduna da yürüme uzaklığındadır. KYK yurtlarında yer bulamayan öğrenciler için üniversite çevresinde çok sayıda özel yurt bulunuyor.

Ege Üniversitesi diş hekimliği fakültesi kampüs olanaklarının en iyi şekilde kullanılabileceği bir konumdadır. Kent merkezinden fakülteye metro ve toplu taşıma araçları ile ulaşım imkanı bulunuyor. Kampüs öğrencilerin bilimsel eğitim almalarının yanında sosyalleşme, kültür, sanat ve spor faaliyetlerini de yapabilmelerini sağlar.

Türkiye’nin ilk Erasmus programlarına katılan diş hekimliği fakültesidir. Aynı zamanda URAP tarafından yapılan alan sıralamasında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ilk 200 içinde yer alıyor. Üstün kalitede hizmet veren fakülte Türkiye’nin en çok tercih edilen diş hekimliği fakültesidir.

Uzman öğretmenlerden online özel ders almak için hemen tıklayın!

Leave a Comment