Hazırlık Sınıfını Nasıl Değerlendirebilirsin?

Öncelikle tebrikler! Sınavı başarıyla tamamladın, stresini yendin ve üniversiteyi kazandın! İster zorunlu hazırlık olsun ister tercihe bağlı hazırlık seç, ülkemizde çoğu öğrenci bu dönemden geçiyor. Buradaki amaç seni yabancı dil alanında hazırlıklı olmanı sağlamak, bir nevi dil okulu gibi düşünebilirsin.

Hepimizin yaşadığı online eğitim döneminde hazırlık okuyan bir öğrenci olarak hazırlık derslerimin yanında kendimi geliştirebileceğim birçok yöntem buldum, üstelik hepsi evden yapabileceğin şeyler olacak!

Hazırlık eğitimi her ne kadar dil öğrenme üzerine olsa da özellikle zorlu bir dönemden geçen öğrencilerin dinlenme, kendine zaman ayırma ve kendini geliştirme dönemi olarak eşsiz bir zamandır. Bu dönemde eski hobilerine bir şans daha verebilir, yeni hobiler edinebilir ve seni ileriye taşıyacak birçok insanla tanışabilirsin.

Kendini geliştirmek için ise üniversitelerin ücretsiz kurslarından yararlanmanı tavsiye ederim. Hem ülkemizde hem de yurt dışında online olarak birçok ücretsiz kurs ve kaynak bulunuyor. İlgi alanına ya da okuyacağın bölümle ilgili bir kurs bulacağından eminim. Bunun için istediğin üniversitenin ismiyle ücretsiz kurslarını araştırman yeterli olacaktır. Ayrıca hazırlıktaki dil eğitimine destek olacak sayısız kaynak da birçok internet sitesinde mevcut.

Zihnini geliştirirken bedenini de unutmamalısın. Özellikle hareketsiz kaldığımız bir dönemdeyiz. Bunu odanı veya evde istediğin bir alanı küçük bir egzersiz alanına dönüştürerek çözebilirsin. Esneme ve zihnini rahatlatma için yoga, biraz daha hareketli antrenmanlar için fitness ve kardiyo gibi seçenekler mevcut. İnternet ortamında birçok ücretsiz video ve program bulunuyor, dilediğin egzersizi dilediğin zaman ve yerde uygulayabiliyorsun böylece.

Eğer kendini bölüme başlamadan biraz daha ön plana atmak istiyorsan bölümün hakkında kitaplar okuyabilir, araştırmalar yapabilirsin. Bu sayede henüz seçtiğin bölüme başlamadan bilgi sahibi olur ve öğrendiklerini daha derin pekiştirebilirsin.

Son olarak da inekle.com ailesine katılabilir, ihtiyacın olan eğitim bursunu ders vererek elde edebilirsin. Bir öğrenci gözüyle anlamadığı noktalar olan öğrencilere yardım ederek inekle öğretmeni olmak için “Öğretmen Başvuru” kısmına göz atmanı tavsiye ederim.

Online Dershane YGS

Umarım hazırlık sınıfın hem kendini dinlediğin, stresten arındığın ve ilgi alanlarını daha çok keşfettiğin bir dönem olur. Üniversite hayatında başarılar dileriz!

Sude Alkan

30.07.2021