Hızlı Konu Anlatımı
“Öğrenciler inekle’den her şekilde yararlanabilir. Konu eksiği varsa hızlı bir şekilde anlatabiliriz ya da net soru çözümleri yapabilir, abi – kardeş gibi birlikte sorulara kafa yorabiliriz. :)”
Ozan, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mekatronik Mühendisliği 2. Sınıf
Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?
Ben asla inek bir öğrenci olmadım, daha doğrusu olamadım. Olmak istemiştim, iyi ki de olmamışım; bence her şeyin bir dozu var ve bu dozu aşmamak lazım 🙂
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Sınava hazırlanırken söylediğim gibi ahım şahım ders çalışmadım. Ama benim bir düzenim vardı: Her gün en az 3 saat çalışıyordum. Çalışmaktan kastım da konu tekrarı değil, soru çözümüydü tabii ki. Soru çözmek, farklı soru tarzları görmek lazım başarıyı elde etmek için.
Ben bugün şu kadar saat ders çalıştım diyen öğrencinin çözdüğü soru sayısı elliyi geçmiyorsa, benim mantığıma göre öğrenci ders çalışmamış demektir.Öğrenci dersi verildiği zaman anlamalı. Üstüne bir de soru çözmesi gerekli. Ama işte okulda ya da dershanede anlaşılamıyor bazen ve evde de tekrar edilince tabii ki zaman kaybediliyor.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Ben sınava hazırlanırken en büyük yardımcım dershanemdi açıkçası. Onların beni yönlendirmesi, birlikte düzenlediğimiz çalışma programları sayesinde başarı elde ettim. Yani beni düzene soktular diyebilirim, daha disiplinli oldum.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Sınava hazırlanan öğrenciler bence şu an farklı soru çeşitleri görmeliler; konu bilmek hiçbir şey ifade etmez sayısal derslerde. Biyolojiyi ezbere bildiğim halde Fen Bilgisi sınavında YGS’de 3 yanlışımın 3’ü de biyolojidendi maalesef. Öğrenci bence fazla çalışmamalı; günde 3 saat ideal. Ama dolu dolu 3 saat olmalı bu.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Seçim yaparken herkesin görüşünü dinledim ama zaten öğrencinin bir hedefi olur ve onu kenara koyar. Ben de öylelerindendim. Herkesi dinledim her bölümü tekrar araştırdım. Dershanelerden, okuldan, o bölümde okuyan öğrencilerden yardım aldım tabii ki de! Ve siz de şuna dikkat edin: Tercihlerinizi yaparken kesinlikle o bölümde okuyan öğrencilerin bilgisine başvurun 🙂
Sence inekle’nin faydaları neler?
Bence inekle’nin iki faydası var: Birincisi, konu anlatımını hızlıca yapmak. Yukarıda da bahsettiğim gibi, konu anlatımı fazlaca zaman kaybettiriyor ama burada hızlı bir şekilde konu anlatımı yapabiliyoruz ve daha hızlı ilerliyoruz. Mesela bir öğrencimle sürekli hızlıca konu anlatımı yapıyoruz ve şu an LYS Matematik konularındayız 🙂
İkinci faydası ise soru çözümü tabii ki. Ama soru çözümünden kastım şu: Mesela okulda ya da dershanede sorarken öğrenci bazen anlayamayabiliyor ve soru kalıyor öylece. Ayrıca süre kısıtlı ve sırada daha bayağı öğrenci var. 🙂 İşte inekle’de asla böyle bir şey yok! Sorularınla birlikte uğraşıyoruz, anlamadığın zaman defalarca anlatıyoruz. Ve şöyle bir şey de var ki, abi kardeş gibi oluyoruz bir süreden sonra. 🙂 Şu an benim ders harici görüştüğüm öğrencilerim var!
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Öğrenciler inekle’den her şekilde yararlanabilir. Konu eksiği varsa hızlı bir şekilde anlatabiliriz ya da net soru çözümleri yapabilir, abi – kardeş gibi birlikte sorulara kafa yorabiliriz 🙂 Tabii öğrenciler kafaları uyuşan birkaç öğretmene alışırlarsa, bence daha verimli dersler yapılabilir!