inekle Sinematek-Mayıs Ayı

Sevgili inekle Okurları, mayıs ayında izleyebileceğiniz 5 harika film önerisini bu yazı ile sizlerle paylaşacağım. Şimdiden hepinize iyi seyirler…

1.Interstellar- Yıldızlar Arası (2014)

Bir bilim kurgu filmi olan Yıldızlararası, uzay macerasını konu alıyor. 2 çocuğuyla birlikte çiftçilik yapan Matthew McConaughey canlandırdığı Cooper isimli adam, aynı zamanda da NASA’da çalışmaktadır. Bir takım bilim insanı kuraklığa ve bunun yanı sıra iklim değişikliğine çare olarak uzayda yeni bir yer keşfetme arayışına giriyor ve uzayda bir solucan deliğiyle yaşanabilir gezenin hangisi olacağına karar vermek için Cooper görevlendiriliyor. Cooper görevi kabul ederek uzay yolculuğuna çıkar ve beklenmedik olaylarla karşılaşır.

2. Midway (2019)

Midway filmi, II. Dünya savaşının dönüm noktası kabul edilen, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya İmparatorluğu’nun arasında geçen Midway Adası için mücadeleyi konu alıyor. Filmde, askerlerin cesaretleri ve içgüdüleriyle verdikleri mücadele ile savaşın seyrinin değişmesi ve bunun ardından kazanılan bir savaş hikayesine yer verilmiştir.

3. The Secret Life of Pets – Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı (2016)

Animasyon- komedi türünde bir film olan ‘’The Secret Life of Pets’’ bir apartman dairesinde sahibiyle birlikte yaşayan Max isimli köpeğin hikayesini konu alır. Sahibinin eve başka bir köpek getirmesiyle Max kendisini artık değersiz hisseder. İki köpek arasında yaşanan rekabet, Snowball isimli tavşanın evcil hayvan sahiplerine komplo kurmasıyla yerini iş birliğine bırakır.

4. Edge of Tomorrow – Yarının Sınırında (2014)

Bilim kurgu ve macera türündeki ‘’Yarının Sınırında’’ filmi, insanlığın uzaylılarla mücadelesini konu alır. Herhangi bir savaş tecrübesi olmayan Tom Cruise’ un canlandırdığı Binbaşı William Cage’e uzaylılarla savaşma görevi verilir fakat bu mücadelede dakikalar içinde yaşamını yitirdiğini zannederken kendisini açıklanamaz bir zaman döngüsü içinde bulur. Aynı savaşı tekrar tekrar yaşar ve artan savaş becerisiyle her seferinde insanlığı kurtarmaya bir adım daha yaklaşır.

5. Ron Clark Story – Ron Clark’ın Hikayesi (2006)

Matthew Perry’nin başrolünde yer aldığı Ron Clark Story filmi, başarılı bir öğretmen olan Mrs. Clark’ın New York’a yerleşerek burada okuyan öğrencilerin hayatlarına nasıl dokunduğunu konu alıyor. Ron Clark başarısız gözüyle bakılan çocukların aslında gerçekten başarısız olmadıklarını düşünür. Filmde öğrencilere ders çalışacak motivasyona ihtiyaçları olduklarını göstererek eyalet sınavını geçmelerine yardım ederken aynı zamanda öğrencilerle nasıl iletişim kurulması gerektiğine yer veren rol model bir öğretmenin hikayesine yer verilir.

Nilay Şen

06.05.2023

Leave a Comment