İnönü Üniversitesi–İNÜ: İnönü Üniversitesi Bölümleri, İnönü Üniversitesi Kampüs

İnönü Üniversitesi Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer alır. Malatya’da bulunan üniversite 3 Nisan 1975 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan karar ile kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 150.000 öğrenci mezun etmiştir. Kurulduğu günden bu yana gelişmeye devam ediyor. Türkiye’nin donanımlı birey ihtiyacının karşılanması amacıyla yeni bölümler açılmaya devam ediliyor.

Ülkesine faydalı, yetkin bireyler yetiştirme, bilgi üretme ve bilginin yayılmasını sağlama misyonu ile üniversitede eğitim veriliyor. Uluslararası standartlarda eğitim veren üniversite akademik personelinin yanı sıra kültür, sanat ve sosyal alanlarda da öğrencilere geniş imkanlar sunuyor. Üniversitenin tıp fakültesi de bölge halkının sağlıklı yaşamı için hizmet veriyor.

İnönü üniversitesi

Engelli bireylerin de eğitim alabilmeleri, sosyal yaşama katılabilmeleri amacıyla üniversitenin yerleşkesi engelsiz kampüs mantığı ile oluşturulmuştur. Bölgenin parlayan yıldızı olmayı başaran üniversite 50. yılını kutlamaya hazırlanıyor.

İnönü Üniversitesi Bölümleri

İnönü Üniversitesi bölümleri sayısı kurulduğu günden bu yana artmaya devam ediyor. Saygın ve köklü bir üniversitede eğitim görmek isteyen öğrencilerin de ilk tercihleri arasında bu üniversite yer alıyor.  Yenilikçi, bilimsel düşünen eleştirel düşünce yapısına sahip, yetkin ve donanımlı bireyler mezun ediyor. Üniversiteden mezun olan öğrenciler yurt içinde ve yurt dışında çalışma olanaklarını bulabiliyorlar. Üniversite şu anda 14 fakülte, 1 devlet konservatuvarı 1 yüksekokul, 4 meslek yüksek okulu, 6 enstitü ve 1 teknokentin yanında ayrıca Turgut Özal Tıp Merkezi de dahil 31 araştırma ve geliştirme merkezi ile eğitim veriyor. Bilim, düşünce, sanat, sosyal ve ekonomi alanlarında donanımlı bireyler mezun eden üniversitede şu fakülteler yer alıyor:

Inonu Universitesi 3
  • Diş hekimliği Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • Fen Edebiyat Fakültesi
  • Eğitim Fakültesi
  • Hukuk fakültesi
  • Hemşirelik Fakültesi
  • Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • Tıp Fakültesi

İnönü Üniversitesi Kampüs

İnönü üniversitesi
AW304605

İnönü Üniversitesi sahip olduğu 7000 dekarlık alan üzerine kurulu yerleşkesi ile öğrencileri için eğitim yuvası olmanın yanında yaşam merkezi olmayı da başarıyor. Kampüs içinde öğrencilerin bilimsel çalışmalarını yapabilecekleri çeşitli araştırma merkezleri bulunuyor. Bunun yanında kültür ve sanat faaliyetlerinin de kampüs içinde gerçekleştirilmesi mümkün oluyor.

Kampüs içinde olimpik yüzme havuzu ve öğrencilerin spor yapmaları için çeşitli tesisler bulunuyor. Kampüs içinde yer alan yurtlar ile şehir dışından gelen öğrencilerin barınma sorunu yaşamalarının önüne geçiliyor.

İnönü Üniversitesi kampüs olanakları ile de öğrenciler tarafından beğeniliyor. Üniversite hayatının sadece eğitim değil aynı zamanda kişiliğin gelişmesi ve yetkin bireyler olmayı sağlaması için kampüs tasarlanmıştır. Kent merkezine sadece 10 km mesafede olan kampüse ulaşım büyükşehir tarafından verilen toplu taşıma hizmeti ile mümkün oluyor. Üniversite öğrencilerinin staj ve mezuniyet sonrası kariyer yapmaları için de oluşturduğu merkez ile dikkatleri çekiyor.

Türkiye’nin en gözde okullarını tanımak ve alanında profesyonel öğretmenlerle tanışmak için İnekle sitesinden istifade edebilirsiniz.

Leave a Comment