İstanbul’un En İyi 10 Lisesi

Eğitim hayatında lise kariyer adımlarının atılacağı basamaklardır. İstanbul’un en iyi 10 lisesi çocuklara iyi bir gelecek sağlamak için eğitim ve öğretimi sağlamaktadır. Elbette ki bu liselere girebilmek için çocukların başarıları da önemlidir. Elbette ki lise öğrencileri başarılı olduğu müddetçe her yer en iyi okul olarak çocuğa katkı sağlar. Ancak bazı okullar vardır ki eğitmek ve kariyer inşa etmek için lise öğrenimi vermektedir.

Üniversite eğitiminin en iyi şekilde sağlanması açısından iyi bir lisede eğitim almak önemli olacaktır. İstanbul’un en iyi 10 lisesi veli ve öğrencilere fikir sağlayacaktır. İyi bir lisede eğitim görmek için öğrencilerin çok çalışması ve LGS’den yüksek puan alması gerekir. Bu sayede lise öğrencileri seçkin okullarda eğitin görme avantajına sahip olurlar. İstanbul’da ikamet eden veya İstanbul’da bulunan liseleri kazanan öğrenciler için en iyi liseler hangileri kısaca göz atalım.

En İyi İstanbul Liseleri

İstanbul’un en iyi 10 lisesi hem üniversitede iyi bir bölümü kazandırmakta hem de kariyerini geliştirmesi için çocuklara bir gelecek imkânı sunmaktadır. Bir yandan derslere yönlendirirken bir yandan da en iyi sosyal aktivitelerle çocukların hayatını dengeli bir şekilde sürdürmesini sağlamaktadır. Lise seçimi çok önemlidir. Ancak çocuğun temeldeki öğrenimi her zaman iyi okullar için avantaj sağlayacaktır. En iyi liselere giriş sağlamak için çocuğun eğitim öğretim başarısı çok önemlidir. Gençlerin daha iyi eğitim almaları, kariyer seçimi yaparak yine elit üniversitelere girebilmelerini sağlayan İstanbul’un en iyi devlet okulları hangileri değerlendirelim.

1.     İstanbul Erkek Lisesi

İstanbul Erkek Lisesi
İstanbul Erkek Lisesi

Fatih’te bulunan İstanbul Erkek Lisesi 1887 yılından bu yana eğitim sağlamaktadır. Almanca ve İngilizce eğitim veren lise kız öğrencilere de eğitim sağlamaktadır. Öğrencilere sosyal ve akademik eğitim veren okul üst düzey eğitimi ile dillere destandır. Sınavlı olarak öğrenci kabul eden Anadolu Lisesidir.

2.     Kabataş Erkek Lisesi

Kabataş Erkek Lisesi
Kabataş Erkek Lisesi

İstanbul’un en iyi 10 lisesi arasında Ortaköy’de bulunan lise önemli liseler arasında yer almaktadır. Manzarası ile de dikkat çeken oku 1908 yılından beri eğitimi desteklemektedir. Anadolu lisesi olarak hizmet veren okul ayrıca yatılı olması ile de ülkemizin birçok ilinden öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Yabancı dil olarak Fransızca, Almanca, İngilizce öğrenimi sağlar.

3.     İstanbul Atatürk Fen Lisesi

İstanbul Atatürk Fen Lisesi
İstanbul Atatürk Fen Lisesi

İstanbul Kadıköy’de yer alan lise 1982’de Türkiye’nin ikinci Fen lisesi olarak kurulmuş olup başarılı öğrenciler yetiştirmektedir. İngilizce ve Almanca eğitim sağlamaktadır. Yatılı olduğundan pansiyonu da vardır.

4.     Çaba Fen Lisesi

Çaba Fen Lisesi
Çaba Fen Lisesi

Fatih’te yer alan lise1848 yılından bu yana faaliyettedir. Yabancı dil olarak Almanca ve İngilizce eğitim sağlamaktadır. Kız ve erkek pansiyonları mevcuttur.

5.     Cağaloğlu Anadolu Lisesi

Cağaloğlu Anadolu Lisesi
Cağaloğlu Anadolu Lisesi

Türkiye’nin ilk sivil lisesi olarak bilinen Cağaloğlu Anadolu Lisesi birçok öğrencinin hayalidir. İstanbul’un en iyi 10 lisesi içindeFatih’te bulunan lise yabancı dil olarak Almanca ve İngilizce eğitim sağlar.

6.     Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi

1984 yılından beri hizmet veren lise birçok öğrencinin başarılarına imza atmıştır. 686 öğrenciye eğitim veren Anadolu lisesi Üsküdar ilçesinde yer alır. İngilizce eğitim vermektedir.

7.     Kadıköy Anadolu Lisesi

İstanbul’un En İyi 10 Lisesi
Kadıköy Anadolu Lisesi

Anadolu yakasının popüler liselerinden biri olan Kadıköy Anadolu İngilizce ve Almanca eğitim vermektedir. 1955 yılında kurulmuş olup başarılı öğrenciler yetiştirmektedir. Kadıköy Moda’da yer alan okul 100 öğrenci kapasitelidir.

8.     Yaşar Acar Fen Lisesi

İstanbul’un En İyi 10 Lisesi
Yaşar Acar Fen Lisesi

Beylikdüzü’nde yer alan lise 541 öğrenciye eğitim sağlamaktadır. İngilizce ve Almanca eğitim vermektedir.

9.     Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

İstanbul’un En İyi 10 Lisesi
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

İmam hatip okumayı tercih eden öğrenciler içinKartal Anadolu İmam Hatip en iyi liselerdendir. 1985 yılından bu yana eğitim veren lise İngilizce eğitim sağlar.

10.                       Vefa Lisesi

  Vefa Lisesi
  Vefa Lisesi

Anadolu Lisesi olan Vefa Lisesi İngilizce, Almanca ve Fransızca eğitim sağlamaktadır. Fatih Vefa semtinde bulunan lise 807 öğrenciye eğitim vermektedir. Okulun yatılı kısmı da bulunmaktadır.

İstanbul veya farklı illerdeki en iyi okulları araştırıyorsanız mutlaka uzman inekle.com öğretmenleriyle iletişim kurmalısınız.

Leave a Comment