LGS İçin Ne Yapılmalı? Son Yaz Ne Yapılmalı?

Öncelikle 8.sınıf konularını bırakıp 7.sınıf’ta öğrendiklerimizi tekrar etmeliyiz. Unutmamalıyız ki LGS’de sadece 8.sınıf konuları değil bütün ortaokul konuları vardır. 7.sınıf konularını iyice tekrar ettikten sonra yavaştan 8.sınıf konularına çalışmaya başlamalıyız fakat çok abartmamalıyız. İlk 1 veya 2 üniteyi bitirmeliyiz. Geri kalan üniteleri zaten öğretmenlerimiz okulda öğrencilere anlatacaktır. Özellikle de yazın bol bol kitap okumalıyız çünkü sene içinde yoğun derslerden dolayı kitap okumaya vaktimiz olmayacaktır. Öncelikle 8.sınıf konularını bırakıp 7.sınıf’ta öğrendiklerimizi tekrar etmeliyiz.

LGS için ne yapılmalı?
LGS 2

Unutmamalıyız ki LGS’de sadece 8.sınıf konuları değil bütün ortaokul konuları vardır. 7.sınıf konularını iyice tekrar ettikten sonra yavaştan 8.sınıf konularına çalışmaya başlamalıyız fakat çok abartmamalıyız. İlk 1 veya 2 üniteyi bitirmeliyiz. Geri kalan üniteleri zaten öğretmenlerimiz okulda öğrencilere anlatacaktır. Özellikle de yazın bol bol kitap okumalıyız çünkü sene içinde yoğun derslerden dolayı kitap okumaya vaktimiz olmayacaktır.

Okullar devam ederken nasıl çalışmalıyız?

Öncelikle dersi derste iyi dinlemeliyiz sonra derste anlamadığımız noktaları çekinmeden öğretmenlerimize sormalıyız eminim onlarda anlayışla karşılayacaklardır. Okuldan sonra gün içinde öğrendiğimiz konuları videolar izleyerek veya kitaptan çalışarak tekrar etmeliyiz sonrasında ise tekrar ettiğimiz konularla ilgili sorular çözmeliyiz. Önemli olan burada çözdüğünüz soru sayısı değil aldığınız verimdir.

LGS sınavanın önemi
LGS

Soru çözerken yanlış yaptığımız veya yapamadığımız soruları yine okuldaki öğretmenlerimize götürüp çözümlerini dinlemeliyiz. Sene içindeki deneme sınavlarında yaptığınız yanlışlar çok önemli çünkü onlar bir nevi gerçek sınav provasıdır. Deneme sınavında yanlış yaptığınız soru hangi konudansa o konunun üzerine iyice düşmelisiniz. O konuyla ilgili yanlış yapmayacak dereceye gelene kadar video izleyip konu çalışıp soru çözmelisiniz. Hafta sonlarında ise ders çalışmak dışında ailenizle ve arkadaşlarınızla vakit geçirin. Unutmayın ki çoğu arkadaşınızla lisede beraber olamayacaksınız bu yüzden onlarla fazlasıyla vakit geçirin.

LGS’ye son 30 gün kala neler yapmalıyız?

Çoğu okullarda LGS yaklaştığından dolayı deneme sınavları artar, artık iyice sınava az kaldığından hiçbir eksik konu bırakmamaya çalışın yine önceden de söylediğim gibi hocalarınıza soru götürmeyi eksik etmeyin. Asla ders çalışmayı bırakmayın çünkü son düzlükte bırakan kaybeder. LGS yaklaştığından dolayı stresiniz ve kaygınız artabilir, sizin stres ve kaygıyı kontrol etmeyi öğrenmeniz gerekiyor.

Çoğu kişi çok ders çalışmasına rağmen çok strese girdiği için sınavdan iyi sonuç alamıyor. Sonuç olarak demek istediğim LGS yaklaştığından dolayı strese girmeniz çok normal ama stresin sizi kontrol etmesine izin vermeyin siz stresi kontrol edin ve eksik konu bırakmayıp ders çalışmayı da LGS’ye son 2 3 gün kalasıya kadar bırakmayın.

LGS sonrası neler yapmalıyız?

LGS sonrası bir boşluğa düşmeniz çok normal çünkü sene içindeki yoğun ders çalışma temposu sonrasında artık ders çalışmayacaksınız. LGS’den sonra bol bol arkadaşlarınızla ve ailenizle vakit geçirin, gezin ve isterseniz bilgisayar oyunları oynayın. İstediğiniz kadar eğlenin ve liseye kadar iyice dinlenin.

Ders içerikleri ve LGS ile ilgili merak ettiklerinizi mutlaka uzman inekle.com öğretmenleriyle iletişim kurarark değerlendirmelisiniz.

Leave a Comment