Lisede Olanlar İçin Avantaj

haticeseyma-inekleogretmeni

“Bence inekle öğrencilere hem zamandan tasarruf sağlıyor, hem öğretmen seçme imkanı veriyor, hem de birebir ders almak için çok çok uygun bir ücret sunuyor. Şu an lisede olanlar için bir avantaj olarak görüyorum inekle’yi.”

Hatice Şeyma, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya, %100 İngilizce, 3.Sınıf

Sen inek bir öğrenci miydin?
Bence değildim , çünkü ben çalışmayı seviyordum, çalışkandım. İneklik ile çalışanlık farklı şeyler bence.
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Benim tüm sınavlar için tek bir yöntemim vardır. Hiçbir zaman konu biriktirmedim, teker teker hallederek ilerledim.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın, motivasyon kaynağın neydi?
Aslında bu soruya şöyle cevap vermek en güzeli olur; en büyük motivasyon kaynağım hayallerim, en büyük yardımcılarım ise annem ve abimdi.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Öğrencilere şunu söyleyebilirim, bu uzun bir yol ve en önemli şey azim. İnişler çıkışlar olacaktır ama hayaller ve idealler hep yerindedir, pes etmeden gayret etmeliler.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Seçim yaparken herhangi birinden yardım almadım. İdealim kimyayla uğraşmaktı, İTÜ’de okumaktı. Sınav sonuçlarım geldiğinde de zaten olduğunu anladım ve bir zorluk yaşamadım.
Kimya bölümü hakkında kısaca bilgi verebilir misin?
Bölümünde sınavlar asla test olmaz. Bir kısmı işleme yönelik, bir kısmı da yorum ağırlıklı dersler. Kimya anabilim dalı olarak geçiyor, bu yuüden de organik, analitik, fiziksel, inorganik gibi temel kısımlara ayrılıyor. Laboratuvar ve teorik dersler var. Ben oldum olası kimyayi çok sevdiğim için gayet keyifli geliyor bana. “Kimya sevenlere” şiddetle tavsiye ederim, hem beölümü hem de okulumu.
İTÜ’de bu bölümü seçecek olanlara tavsiyelerin var mı?
İTÜ birkaç bölümü hariç mühendislik eğitimi veren bir okul. Dolayısıyla analitik düşünme becerisi gerektirdiğini düşünüyorum. Buna ek olarak, bazı bölümlerin %100 ve %30 İngilizce bölümleri var. Her ikisinin bazı avantaj ve dezavantajlari var. %100 İngilizce bölümlerde İngilizceye yatkınlığınız daha fazla oluyor ve yabancı kaynaklardan faydalanmak daha kolay oluyor. Ancak aldığınız dersleri döneminde vermeniz gerekir pek çok zaman, çünkü her ders, her donem açılmaz ve bir sonraki yılı beklemeniz gerekebilir. Buna rağmen tekrar tercih edecek olsam %100 seçerdim, avantajı daha önemli bence.
Sence inekle’nin faydaları neler?
Bence inekle öğrencilere hem zamandan tasarruf sağlıyor, hem öğretmen seçme imkanı veriyor, hem de birebir ders almak için çok çok uygun bir ücret sunuyor. Şu an lisede olanlar için bir avantaj olarak görüyorum inekle’yi.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Değişik hocalardan hem derslere yönelik hem rehberlik olarak, farklı yöntemler farklı bakış açıları edinebilirler. Derslerde tahtada anlatılanları dersden sonra arşivden tekrar edebilirler. Bu sayede verimlilik artacaktır.
Leave a Comment