LYS Fen Bilimleri Hazırlık Programı: 3. Gün

Öncelikle eğer LYS Fen için son hafta çalışma gözünüze yeni iliştiyse, hala geç kalmış sayılmazsınız: Bugün 1. gün programından başlayın ve uygulayın. Programın ilk iki gününü tamamlayabildiyseniz veya tamamlamaya çok yaklaştıysanız, bu çok olumlu bir durum. Her ne durumda olursanız olun, bu program daha iyi olmanızı sağlayacaktır.

Programın 3. gününü anlatmadan önce, perşembe programın son gününü yayınladıktan sonra sizlere benim çok önemli bulduğum bir genel öneriler yazısı yazacağım. Bu yazıyı programı uygulasanız da, uygulamasanız da mutlaka dikkatlice okuyun.

Fizik: Doğru Akım Devreleri, İtme ve Momentum, Elektrik.

Burada dikkat ederseniz, Elektrik konusunu genel adıyla yazdım. Alt dallarını tek tek yazmadım. Kimi yayınlarda bu konuyu birkaç değişik isimle bulabilirsiniz. Bu üç ana başlıktan ilk ikisinden 50’şer, Elektrikten ise 100 soru çözmenizi öneririm. Elektrik konusunun formül kağıdına ayrıca özen göstermenizi öneririm.

Kimya: Organik Kimya, Kimyasal Tepkimelerde Denge ve Hız.

Bu iki konudan Organik her zamanki gibi Kimyanın demirbaşı. Bugün için Organik Kimyadan 100 sorunun üzerine çıkmanızı tavsiye ederim. 120 veya 150 soru çözerseniz çok verimli olur. Diğer konudan ise en az 60 soru çözmenizi tavsiye ederim.

Biyoloji: Sistemler, Bitki Biyolojisi.

Öncelikle tekrar tekrar aynı noktayı belirtmekte fayda görüyorum: Sistemler konusu baştan sona en az bir kez okunmalı. (Eğer aranızda neden her gün aynı şeyleri okumamızı tavsiye ediyor diye geçiriyorsanız şöyle açıklayayım: Fotografik yani görsel hafıza, kare kare farkında olmadan kayıt alır. İzlediğiniz bir filmi bir daha izlediğinizde başka sayısız detay gözünüze çarpar. Bazılarını farkında bile olmadan hafızaya alırsınız. Bu yüzden her okumanızda herşeyi biliyorum algısının yanlışlığını bir kere daha anlarsınız.) Sistemlerden 80 soru, Bitki Biyolojisinden ise 70 soru çözmenizi öneririm. Bitki Biyolojisi LYS için önemli konulardan biridir. 3. güne koyma sebebim, sınava yakın çalıştıklarınızın daha iyi belleğinizde yer edeceğini düşünmem.

3. günün programını bitirirken zaten bahsettiğim o son yazıda belirteceğim bir detayın burada altını çizmek istiyorum: Uyku düzeninizi lütfen bozmayın. Sabahlamak veya günlerce uykusuz kalmak gibi marjinal yolları sakın denemeyin.

Hepinize kolay gelsin.

Emre Solmaz – inekle.com Eğitim Danışmanı

Leave a Comment