ODTÜ’de Yaşamak ve ODTÜ’de Kimya Okumak

Merhaba sevgili inekle okuyucusu, ODTÜ’de kimya bölümü öğrencisi olarak hem ODTÜ’yü hem de ODTÜ kimya bölümünü elimden geldiğince anlatmak istiyorum. Çok zorlu bir tercih dönemi geçirmiş biri olarak bu yazıyı okuyorsan eğer seni çok iyi anlayabildiğimi bilmeni isterim. Ancak sakin kafayla ne istediğine ilerde hangi konumda olmak istediğine karar vererek bu yolculuktan da başarıyla çıkabileceğini düşünüyorum.

Sana bu konuda yardımcı olabilmek adına biraz ODTÜ’den bahsedeyim. ODTÜ güzel kampüsüyle stresli zamanlarını devrimde vakit geçirerek atabileceğin bir yer ve böyle zamanlara ODTÜ’nün zorlu eğitim hayatında bolca ihtiyacın olacak. Mesela o final haftalarının kaosunu atabilmek adına arkadaşlarınla ODTÜ kampüsündeki sosyal hayata muhtaç olabilirsin. Hele ki idealist bir kişiliğin varsa ve ODTÜ’nün yan dal ve çift ana dal gibi fırsatlarından yararlanmak istiyorsan biraz zorlu bir üniversite hayatı bekliyor, diyebiliriz ama elbette ki bu fırsatı kullanmanı tavsiye ederim. ODTÜ kimya bölümüne ayak basmak
ise laboratuvar şartlarına ve bol deney raporlarına alışmak demek diyebiliriz.

Bolca düzenli çalışma ve derslere düzenli takip etmeni baya tavsiye ederim. Bu konuda başı yanmış biri olarak İleride ortaya bir ürün çıkararak insanlara ulaşmayı hedefleyen ben için oldukça doğru bir bölüm. Ortak düşüncelerimiz varsa neden olmasın, diyebilirsin sana bu tavsiyeyi verebilirim. ODTÜ’de kendini çok çeşitli ve farklı alanlarda geliştirmek adına çeşitli topluluklar ve takımlar bulunduğundan dolayı kendini ilgi alanın olduğundan habersiz bir alanda bulabilirsin. Anlayacağın ODTÜ kendini keşfetmek ve geliştirmek adına çok verimli bir yer. ODTÜ’yü ve kimya bölümünü anlattıktan sonra diyeceğim şu ki inekle okuyucusu, vereceğin kararlar ne olursa olsun gittiğin her yerde kendini keşfet ve güzellikle kal!

Şule Tezcan

05.10.2022

Leave a Comment