Ortaokulda 100 Tam Ortalama Yapmak

Merhaba sevgili inekle Blog Okurları. Evet, evet yanlış okumadınız tam tamına 100 olan bir ortalamadan bahsediyorum. Bu ortalamanın sahibi benim yeğenim. 2022-2023 eğitim öğretim yılında hem birinci dönemde hem de ikinci dönemde okul birincisi oldu, birinci dönemdeki ortalaması 99.5 iken ikinci dönemdeki ortalaması 100 idi. Bilindiği üzere ortaokul, lise ve üniversite seviyesi için ciddi derecede temel teşkil etmekte, hiç kuşkusuz ki sağlıklı bir eğitim hayatı için olmazsa olmazlardandır. Ortaokulda başarılı olmak, demek temeli sağlama almak demektir. Temeli sağlama almak ise yarınlarda karşımıza çıkabilecek sorunları azaltmaya karşılık gelir. Eğer ortaokulla yakından veya uzaktan bir ilişkiniz varsa işte tam da burada yeğenimin size söylemek istedikleri var.

Nasıl çalıştı?
“Bu başarıyı yakalamak pek kolay olmadı, öncelikle 4.sınıfta bir dershane için sınava girdim. Bu sınavda 2. oldum. Böylece dershaneye gitmeye başladım. Zorlu bir süreçti. Hafta içi okula gidip cumartesi ve pazar günleri de altışar saat dershaneye gidiyordum. Dershanede her ay il genelinde bir deneme sınavı oluyorduk, ayrıca okulda da Türkiye geneli sınavlara giriyordum. Matematik öğretmenliği bölümünü okuyan amcanın da zaman zaman bahsettiği küçük bilgiler ve tavsiyeler de bana yardımcı oluyordu.”

Ne kadar çalıştı?
“Bir önceki soruda da belirttiğim gibi 10 Haziran’a kadar dershaneye gittim. Yani 15 tatil gibi 1 haftadan uzun olan tatiller hariç hafta sonlarında bile tatilim olmuyordu. Kısaca çook çalıştım.”

Diğer öğrencilere ne önermek istersin?
“Öncelikle okuldaki yakın arkadaşlarıma selam gönderiyorum. Benden desteklerini hiç esirgemediler. Ayrıca diğer öğrencilere de iyi tatiller diler, ders çalışmalarını tavsiye ederim. Ara sıra internetten yararlı bilgileri araştırmalarını ve bu şekildeki videoları izlemelerini öneririm.”

Dershane hakkında ne düşünüyorsun?
“Gayet güzel bir dershaneydi. Öğretmenlerime her şey için teşekkür ederim. Dershane benim doğru cevapları bulmamda yardımcı oldu.”

Yeğenimi ve ailesini biz de inekle ekibi olarak tebrik ediyor, diğer bütün öğrenci arkadaşlarda da bu başarıları görmeyi temenni ediyoruz. Bu arada unutmadan belirtmek isterim ki, Türkiye’nin en büyük online özel ders platformu olan inekle her zaman yanınızda. 🐮

Emre Kahraman

06.07.2023

Leave a Comment