Sevgi Dolu İnsanların Olduğu Çok Güzel Bir AİLE :)

“Yalnız olmadığımı benim gibi sıkıntılar yaşayan birçok öğrencinin şu an üniversite okuduğunu hatta bana ineklede ders verdiğini görmemi sağladılar. “-Sümeyra Tunç, YTU Şehir ve Bölge Planlama
inekle’ yi ne kadar süre kullandın?

-İnekle‘ yi yaklaşık 2 sene kullandım.

Neden İnekle’yi tercih ettin? Seni çeken ne oldu?

-inekle ‘yi ilk keşfettiğimde site hakkında yapılan yorumlar çok dikkatimi çekmişti. Mesela sorularının çok kısa sürede çözülmesi ve seni anlayan insanların olması beni baya etkilemişti.

Dershaneye gidiyor muydun ya da özel ders alıyor muydun?

-inekle ‘yi kullandığım ilk sene dershaneye gitmiyordum. İnekle’yi kullandığım ikinci senemde dershaneye gidiyordum fakat sorularımı dershanedeki hocalara sormak yerine havuza gönderiyordum.

Ygs/lys dereceni öğrenebilir miyiz? Yeni dönemde hangi üniversitede olacaksın? Bu başarında İnekle’nin rolü ne oldu?

-ygs de 80 bindeydim lys de bunu 60 bine çekebildim. Ve şu an da Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde okuyorum. inekle’nin bu başarıda etkisi oldukça fazla gerek motivasyon gerekse çözülemeyen sorular açısından çok büyük artısı oldu benim için.

Ygs lys ye nasıl hazırlandın? Şu an sınava hazırlanan öğrencilere herhangi bir tavsiyen var mı?

-Benim için ygs lys süreci kişisel sebeplerden dolayı çok uzun sürdü. Ben imam hatip lisesi mezunuyum okulumdan dolayı sınavda sorumlu olduğum dersler haricinde bir çok branş dersinden de sorumluydum. Bu benim için bir dezavantaj oldu ama vazgeçmedim hiçbir zaman ve her şeyi en temelden oturtarak öğrendim. Bu hazırlanma süreci fazla fakat eğer bir hedefiniz varsa bu kesinlikle üzerinde durulmaması gerekilen bir nokta. Bunun dışında konuları tam anlamıyla kavradıktan sonra soru çözüp pekiştirdim yapamadığım konularda inekle’deki hocalarımdan yardım alarak hallettim. Şu an sınava hazırlanan arkadaşlara tavsiyem çözemedikleri HER SORUYU mutlaka çözdürmeleri ; bu soruların onları nasıl ilerlettiğini zamanla anlayacaklar. Korkmasınlar, kaçmasınlar, asla vazgeçmesinler.

Üniversite hazırlık döneminde inekle olmasaydı eğer, ne yapacaktın? Çözemediğin sorularda, anlamadığın konularda nereye başvuracaktın?

-Benim küçüklükten bu yana sıkıntı yaşadığım bir konuda soru soramama. Bu sorun ben de bir çok konuda geri kalmama ve özgüven eksikliğine sebep oldu. inekle ile bu sorunu aşabildim istediğim her soruyu sordum ve istediğim her konuyu istediğim öğretmene anlattırabildim. Eğer inekle olmasaydı önceliklere bu sorunları aşamayacaktım herhangi bir dershaneye gidecektim veya çokta uyuşamadığım bir öğretmenden özel ders alacaktım ; soramadığım sorularla ve öğrenemediğim konularla sınava girip istemediğim bir üniversiteye yerleşip sevmediğim bir bölümü okuyacaktım. Çok şanslıyım bunu her zaman söylüyorum iyi ki inekle var tüm öğrencilerin yararlanması gerektiğini düşündüğüm bir platform.

Sence İnekle’nin faydaları neler? Bu dönemde ne gibi kolaylıklar sağladı inekle?

-inekle benim hayata farklı pencereden bakmamı sağladı aslında yalnız olmadığımı benim gibi sıkıntılar yaşayan birçok öğrencinin şu an üniversite okuduğunu hatta bana ineklede ders verdiğini görmemi sağladılar. Zor olmadığını benim de başarabileceğimi bana anlattılar Ben inekle ile başarabileceğime daha çok inandım ve daha sıkı çalışmalar yapmaya başladım. Düşünsenize;
Adıyaman da yaşıyorsunuz ve Boğaziçi Üniversitesi’nde psikolojik danışmanlık okuyan bir öğrenciden CANLI ders alıyorsunuz ve bu dersin saatini siz ayarlayabiliyorsunuz; bu normal şartlarda mümkün olmayan bir durum ama inekle bunu size sağlıyor bence bu size sunulan muhteşem bir imkan.

inekle platformuna karşı bir güven sorunu yaşadın mı? Yaşadıysan bunu nasıl aştın?

-Herhangi bir güven sorunu yaşamadım.

İnekle’yi bir kelime ile anlatmanı istesek?

-Tek bir kelimeyle değil de bir cümle ile ; Hayallerine kavuşman için yardım eden, sevgi dolu insanların olduğu çok güzel bir AİLE 🙂

Leave a Comment