Sınavda Net Artırma Taktikleri

Sınavlarda her zaman birtakım taktikler uygulamanız gerekmektedir. Sadece ders çalışmak değil uygun taktikler de kullanmanız şarttır. Çalışarak ve uygun taktiklerle yola çıkarak istediğiniz başarıya ulaşabilirsiniz.

Sınavda Ne Artırma Taktikleri ve Uygulaması

Sınavda Ne Artırma Taktikleri nelerdir?
Sınav 2
  1. Zamanınızı iyi kullanın. Hangi konuda iyiyseniz ilk o konudan başlayın ki kötü olduğunuz konulara vakit kalsın.
  2. Kendinize deneme oluşturun. Kırtasiyelerde satılan gündemdeki denemeleri satın alın.
  3. Rakip oluşturun. Sizden daha iyi net yapan bir rakibini varsa onu geçmeye çalışın.
  4. 4: Yanlışlarınızı daima kontrol edin. Ödevlerde veya denemelerde çıkan yanlışlarınızı kontrol edip düzeltmezseniz o yanlışlarınızı daima yeniden yanlış yaparsınız.
  5. MEB sorularını çözmeye başlayın. Milli Eğitim Bakanlığı her zaman gündemdeki konularla ilgili test yaparlar ve test kitapları, denemeler ve sınavlarda buna örnek sorular daima karşınıza çıkacaktır.
  6. Yeni öğrendiğiniz konuları tekrar edin. Yeni öğrendiğiniz konuları tekrar etmezseniz o konuyu 48 saat içinde unutacaksınız, bu yüzden eğer bir konuyu öğrendikten sonra tekrar ederseniz yaptığınız testlerde daha az yanlışın çıktığınız fark edeceksiniz.
  7. Sınav kaygısını azaltın. Sınav kaygısını azaltmak için bir psikoloğa başvurabilirsiniz eğer sınav kaygınızı yok ederseniz sınavları daha rahat bir şekilde yapabileceğinizden dolayı net artışınız olacaktır.
  8. Hızlı soru çözmeyin. Eğer hızlı soru çözerseniz soruları anlamayacağınızdan denemelerinizdeki net düşüklüğünü fark edeceksiniz.
  9. Soruyu kavradıktan sonra yapmaya başlayın. Bir soruyu yapmaya başlamadan önce sorunun amacının ne olduğunu ve ne istediğini kavrayın.
  10. Sınavın konularını bilin. Bir sınava, denemeye girmeden önce o sınavın, denemenin konularını öğrenip o konulara göre çalışın.

Eğer bu taktikleri uygularsanız ciddi bir net artışına şahit olacaksınız.
Sınavlarda nasıl başarılı olacağınızı araştırıyorsanız mutlaka uzman inekle.com öğretmenleriyle iletişim kurmalısınız.

Leave a Comment