Üniversitede Yurt Dışı Olanağı: Erasmus+

Üniversiteyi kazandınız. Hatta ilk yılınızı da tamamladınız ve artık yabancı dilinizi geliştirip yeni kültürler, yeni yerler keşfetmek istiyorsunuz. Verdiği karşılıksız hibe ve sunduğu olanaklarla Erasmus+ tam da sizin için uygun olabilir. Bilmeyenler için Erasmus+ bir Avrupa öğrenci değişim programıdır ve aldığınız eğitimden kopmadan bir veya iki dönemlik olmak üzere başvurduğunuz ülkede üniversite eğitiminize devam edebilirsiniz. Bu yazarın da bir dönemliğine Almanya’da deneyimlediği uluslararası öğrenci değişim programı hem maddi açıdan size destek sağlıyor hem kendinizi geliştirmenize olanak tanıyor.

Bulunduğunuz üniversitenin her yıl yapılan yabancı dil sınavlarından yeterli puana sahip olmak ve belli bir not ortalamasının üstünde olmak yetiyor. Elbette bazı okullar farklı dil şartları sağlamanızı da bekleyebiliyor, bunun için üniversitenizin Avrupa’daki hangi okullarla anlaştığını araştırıp size uygun olana başvurabilirsiniz. Orada alacağınız dersleri buradaki okulunuzda saydıracağınız için herhangi bir dönem kaybı da yaşamamış olacaksınız. Gerekli tüm bilgilere üniversitenizin ilgili sayfasından veya Erasmus+ koordinatörünüzden elde edebilirsiniz. 

Peki en önemli soru niçin böyle bir programa başvurmalısınız? Yeni bir şehirde her şeye sıfırdan başlayıp dilinizi geliştirecek, farklı bir üniversitede eğitim almış olacak ve yeni insanlarla, kültürlerle tanışmış olacaksınız. Böyle bir olanaksa eğitim hayatınızda kendinizi geliştirmenizi sağlayacak ve nadiren denk gelecek bir fırsattır. 

Berkay Şerbetçi

07.01.2023

Leave a Comment