Yatay/Dikey Geçiş Yaptıktan Sonra KYK Yurduna Yerleşme
Yatay/dikey geçiş yaptıktan sonra KYK yurduna yerleşme nasıl oluyor öğrencilerin en çok merak ettikleri konular arasında yer alıyor. Yaşadığı şehirden farklı bir şehirde eğitim gören öğrencilerin en büyük sorunları barınmadır. KYK yurdunda kalabilen öğrenciler bu konuda şanslı olduklarını düşünmektedir. Bunun yanında başka bir üniversiteye ya da bölüme geçen öğrenciler yurtta kalma haklarını kaybetmek istememektedir.
Geçiş yapan öğrencilerin bu durumda yurtta kalmaya devam edebilmeleri mümkün oluyor. Öğrencilerin yurtta kalmaya devam etmek için neler yapmaları gerektiği konusunda detaylı bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz. Yazımızda yer alan bilgiler doğrultusunda yatay/dikey geçiş yapmanız ve barınma sorunu yaşamanın önüne geçebilirsiniz.
Yatay/Dikey Geçiş Yaptıktan Sonra KYK Yurduna Yerleşme Nasıl Oluyor?
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yurtlarda kalmak için öğrencilerin ne gibi şartları yerine getirmesi gerektiği net olarak belirtilir. Kurumun yönetmeliğinde geçiş yapan öğrencilerin durumu hakkında da net bilgiler veriliyor. Bu bilgiler ışığında öğrencilerin bilmesi gereken en önemli konu yurtta yerleştirildikleri bölümün öğretim süresi boyunca kalabilecekleridir. Okulun uzaması halinde öğrencinin yurtta kalması mümkün olmaz. Yatay/dikey geçiş yaptıktan sonra KYK yurduna yerleşme nasıl oluyor sorusuna da yönetmelikte şu şekilde açıklık getirilmiştir:
- Öğrenciler yurtta kalırken aynı şehir ve ilçelerinde yatay/dikey geçiş yapmaları halinde yeni geçtikleri bölümün eğitim süresi boyunca yurtta kalmaya devam edebilirler. Öğrencilerin aynı şehirde olmalarından kaynaklı olarak yurtla ilişikleri kesilmez. İlişiği kesilmediğinden öğrenimine barınma sorunu yaşamadan devam edebilir.
- Öğrenciler farklı bir şehirde bulunan üniversiteye yatay/dikey geçiş yapmaları halinde yeni yerleştikleri bölümün eğitim süresi boyunca yurtta kalmaya devam edebilirler. Yeni yerleştikleri üniversitenin bulunduğu şehirdeki yurtta kalabilmek için tekrar başvuru yapmaları gerekir. Başvuru yapmadıkları takdirde yurtta kalmaya devam etmeleri mümkün olmaz.
Yatay/Dikey Geçiş Yaptıktan Sonra KYK Yurduna Yerleşme İçin Başvuru Ne Zaman Yapılır?
Yatay/dikey geçiş yaptıktan sonra KYK yurduna yerleşme için başvuru ne zaman yapılır öğrenciler tarafından merak ediliyor. Yatay ya da dikey geçiş yapmak için başvuru yapan öğrenciler bu başvurularının kabul edilmesi halinde yurtta kalmaya devam etmek isterler. Geçiş yapılan üniversite farklı bir şehir ya da ilçedeyse eski eğitim gördükleri şehirde kaldıkları yurtla ilişkileri kesilir. Bu durumda ise yeni geçiş yaptıkları üniversitenin bulunduğu şehirde yurtta kalmak için başvuru yapmaları gerekir.
Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yurtta kalmak için başvuruların alınmaya başlaması ile birlikte öğrencinin başvurusunu yapması gerekir. Başvurunun yapılmasının ardından değerlendirme yapılır. Yapılan değerlendirmenin sonucu olumlu olduğu takdirde öğrenci yurda yerleşir. Bu şekilde öğrenci eğitim süresi boyunca yurtta kalmaya devam edebilir. Öğrencinin derslerinde başarısız olması ve okulunun uzaması gibi durumlar olabilir. Okulun uzaması halinde ise kalan süre içinde öğrencinin yurtta kalması mümkün olmaz.
Kaliteli özel ders hizmeti arıyorsanız, en iyi özel ders sitelerimizden biri olan sitemize göz atın.