2014 Kasım TEOG Türkçe

TEOG Türkçe. İki ana başlık altında toplanabilir Kasım ayındaki sınav. Birinci başlık okuduğunu anlama ve yorumlama üzerine olan kısım. Bu kısımda sözcükte anlam, cümlede anlam ve paragrafta anlam var.

Bu 3 konuda da okuduğunuzu anlamanız ve yorumlayabilmeniz çok önemli. Mesela bir paragraftan bahsediyorsak eğer bu parçayı sanki siz yazmışsınız gibi davranın. Odanızda egzersizler yapın, vurgulu okuyun, o parçanın içine girin. Düşünün ki siz yazmış olsanız sorulan bir soruyu bilememe olasılığınız var mı? Yok. Eğer bunu doğru hissedebilirseniz o zaman sorulan her tür soruya cevap verebilirsiniz.

İkinci kısımda ise karşımıza dilbilgisi konuları geliyor. Fiilimsiler ve cümlenin öğeleri bu bölümün önemli konuları. Fiilimsilerde ekleri tabii ki ezberleyin ama ezberlemeden önce isim fiil, bağ fiil, sıfat fiil kavramlarına hakim olun. Öbür türlü ekler, yüklem ekleri ile birbirine karışabilir.

Diğer bölümde, cümlenin öğelerinde temel öğeler ve yan öğelere hakim olmanız gerekiyor. Size verilmiş uzun bir cümleyi öğelerine ayırabilmelisiniz.

Ayrıca da sınavda bir tane noktalama işaretlerinden, bir tane de yazım yanlışlarından soru soruldu. Bu sorular çok zor değildi ama bu sene belki de zorları sorulabilir. O yüzden noktalama işaretleri ve yazım yanlışları konularına da çok iyi çalışın.

Soru çözümü konusunda ise, birinci kısımda olan sözcükte anlam, cümlede anlam ve paragrafta anlam konularında konuyu çalıştıktan sonra bol soru çözmenizi öneriyorum çünkü soru çeşidi çok fazla. İkinci kısıma geldiğimizde ise, dilbilgisi konularında o konular için önce konuya tam hakim olun, ardından soru çözümüne ağırlık verin.

blog-banner

Leave a Comment