Büyük Tehlike: Kanlı Para Oyunu

Sosyal medyada başlayan “Kanlı Para”adlı oyun okullarda yaygınlaşmaya başladı. Madeni para ile oynanan ve elin kanatılması üzerine kurulan bu oyunun birçok zararı da var. Cilt üzerinde ciddi kanamalara, yaralanmalara; açık yaraya sebep olduğu için enfeksiyonlara ve bulaşıcı hastalıklara neden olabilmektedir. Oyunun hızla yayılmasından dolayı zararlarını önlemek için bu oyun okullarda yasaklandı. Ancak öğrenciler teneffüslerde gizlice bu oyunu oynamaya devam etmektedir. Öğrencilere oyunun zararları öğretmenler tarafından anlatılmakta, velilerle iş birliği içine girilerek öğrencilerin bu oyunu oynaması engellenmektedir.

Ancak bazı çocukların bu oyunu oynamasını engellemek maalesef zor. Şiddet içerikli bu oyun temelinde “kendine zarar vermek” üzerine kurulu. Bu oyunu oynayan çocuklar kendine zarar vermekle kalmıyor aynı zamanda şiddeti normalleştiriyorlar. Peki bu oyundan çocuklarımızı nasıl korumalıyız?

1)Oyunun zararları çocuğa anlatılmalı.

2)Çocuğun bu oyunu neden oynadığı, hangi ihtiyacını bu oyundan karşıladığı araştırılmalı.Gerekli görünen durumlarda profesyonel bir destek alınmalı.

3)Çocuk takip edilmeli. Çocuğun elleri kontrol edilmeli, herhangi bir kesik görüldüğünde çocuğa kesiğin neden olduğu sorulmalı.

4)Bu oyuna alternatif olarak yararlı oyunlar öğretilmeli ve çocuğun bu oyunları oynaması sağlanmalı.

5)Çocuğun öğretmeni ile iletişim halinde olunmalı. Çocukta gözlenen değişikliklerin veliye söylenilmesi istenilmeli.

6)Çocuklar her türlü şiddet içerikli programlardan uzaklaştırılmalı.

7)Okullarda güvenli oyun alanları yapılmalı. Bu konuda eğitimin tüm paydaşları iş birliği içinde olmalı.

8)Bu oyunu oynayan çocuklar cezalandırılmamalıdır çünkü ceza çocuğa ne yapacağını öğretmez. Ceza alan çocuk daha hırçın hale gelebilir ve bu oyuna ilgisi daha da artabilir.

Sevgili veliler, sevgili öğretmenler elimizdeki en büyük cevher olan çocuklarımıza sunulan bu oyundan çocuklarımızı koruyacağınızdan hiçbir şüphem yok. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Sena İnanç

06.11.2023

Leave a Comment