Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Puanı!

Ege Üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliği bölümü üniversite senatosunun aldığı karar ile 1994 yılında açılmıştır. Ege Üniversitesi Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında yer alır. Bu özelliği ile de eğitim kalitesinin yüksek olduğu bir üniversitedir. Türkiye’nin teknik anlamda yetkin personel ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Elektrik-elektronik mühendisliği alanında eğitim almak isteyen öğrencilerin üniversite tercih formlarında bu bölüm ilk sıralarda yer alır.

Üniversitenin bu bölümünde sadece lisans eğitimi verilmemektedir. Ayrıca yüksek lisans, doktora programları da bulunur. Bu şekilde en üst seviyelere kadar eğitim alma olanağını öğrencilerine sunar. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bölümlerinden birisi olan elektrik-elektronik mühendisliği bölümü öğrencilerinin uluslararası ölçekte başarılı olmasını amaçlar.

Ege Universitesi 1

Devletin ve milletin gücüne güç katacak teknolojiler geliştirme amacını taşıyan bu bölümden mezun olan öğrenciler kariyer hedeflerine emin adımlarla ilerleyebiliyorlar. Bu bölümden mezun olan öğrenciler sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde çalışma imkanı bulabiliyor.

Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Eğitim Amaçları

Ege Üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliği eğitim amaçları geleceğin teknolojisine sahip bireyler yetiştirme üzerine kuruludur. İyi bir eğitim alarak elektrik-elektronik mühendisi olma amacında olan gençlerin beklentilerine bu bölüm cevap veriyor. Bölümün eğitim amaçları arasında şunlar yer alıyor:

Ege Universitesi 2
  • Ege Üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan bireylerin kamu ve özel kuruluşların AR-GE, üretim, tasarım, teknik pazarlama ve destek gibi temel mühendislik formasyonu gerektiren bölümlerinde çalışabilme
  • Disiplin içi ya da çok disiplinli takımlar içinde yer alarak projelerde görev almak
  • Mühendislik alanında gelişimine devam etmek amacıyla lisansüstü ve doktora alanlarında eğitim alabilmek

Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunları Hangi Alanlarda Çalışabilir?

Ege Üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliği iş olanakları açısından zengin seçeneklere sahiptir. Üniversitenin verdiği kaliteli eğitim ile emsal bölümlerden mezun olan kişilere göre iş bulma şansları daha yüksektir. Bölüm teorik eğitim vermenin yanında bilginin pratiğe dönüştürülmesi amacıyla çeşitli proje ve araştırmalar yapılmasını da sağlar. Girişimci bireyler yetiştirme konusunda da bölüm önemli çalışmalar yapıyor.

Ege Universitesi 4

Elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan bireyler elektrik, elektronik ve haberleşme sektöründe çalışabilir. İnternet sektöründe, sağlık sektöründe ve yenilenebilir enerji sektöründe bu bölümün mezunlarına oldukça fazla ihtiyaç duyuluyor. Aynı zamanda lisansüstü eğitime devam ederek bu konuda kendilerini geliştirmeleri mümkün oluyor.

Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Puanı

Ege Üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliği puanı sayısal olarak hesaplanır. Öğrencilerin en fazla tercih ettiği bölümler arasında yer alır. Bunun yanında verdiği kaliteli eğitim ile de puanı emsal bölümlere göre daha yüksektir. Ege Üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliği geçtiğimiz yıl 479 taban puan ile öğrenci kabul etmiştir. Sayısal taban puanı 479 ve üzeri olan öğrenciler bu bölüme tercihleri arasında yer verebilirler.

Devlet üniversitesi olan Ege Üniversitesi’nde eğitim ücretsizdir. Bu bölüme giren öğrenciler devlet tarafından verilen kredi ve burs imkanından yararlanabiliyorlar. Bunun yanında büyük şirketler tarafından bölümün başarılı öğrencilerine burs veriliyor.

En iyi özel ders hizmeti için doğru adrestesiniz, sitemizi ziyaret edin.

Leave a Comment