inekle Güvenilir Bir Platform

Sayısal ders öğretmeni Esma S.

“Öğrenci en iyi şekilde kendi eksiğini kendi belirlemeli. Öğrencinin sorunu konu anlatımı mı, soru çözümü mü, verimli ders çalışmada mı eksikliği var? Bunları belirledikten sonra alanında uzman hocalardan yardım alarak çözüme kavuşturamayacağı herhangi bir sorunu kalacağını sanmıyorum.”

Esma, Yıldız Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği (%30 İngilizce), 2. Sınıf

Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?
Belirli bir dönemden sonra evet inek bir öğrenciydim diyebilirim. Çünkü hayatta bir şeyler elde etmek için herkes çalışıyor, çabalıyor. Hedeflediğimize ulaşmak, onu elde etmek içinse biraz daha fazla çalışmamız gerektiğine inananlardanım. Bu yüzden ineklememiz gerekmişse mutlaka biz de ineklemişizdir.
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Ben sınava hazırlanma sürecini son seneye bırakan öğrencilerdendim maalesef. Ama düzenli ve programlı bir çalışmayla boş geçirdiğim senelerin acısını çıkararak ders çalışma temposuna gayet hızlı bir şekilde ayak uydurdum.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Bir öğrencinin çalışma hayatındaki en önemli faktör öğretmenleridir. Öğrencinin hayatına yön veren, nasıl çalışması gerektiğini öğreten, ders programlarıyla gözü sürekli üzerinde olandır öğretmenleri. Çünkü benim de yeni anladığım bir şey; öğretmen öğrencinin başarısıyla mutlu olan kişidir. Bu durumda hayatıma yön veren hatta yönünü değiştiren kişi Uğur Hocam en büyük yardımcım ve yol göstericim olmuştu. Tabii ki de ailem her zaman olduğu gibi burada da her zaman arkamdaydı.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Başlangıçta bu dönemde öğrenciler birçok zayıf noktasını keşfedecek. Uyku problemi, tembellik, konuları yetiştirememe, zaman problemi…Bunlar uzar da gider. Öncelikle kendinizle yüzleşin, zayıf noktalarınızı belirleyin ve onların üzerine gidin. Daha sonra eksiklerinizi, nelere çalışmanız gerektiğini belirleyin ve bunların hepsini en iyi şekilde size uyacak, sınırlarınızı zorlayacak haftalık, 10 günlük ders çalışma programlarıyla hayatınıza geçirin. Unutmayalım ki her zaman sistemli ve programlı çalışmak hayatınızı düzene sokar, sizi farklılaştırır.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Tercih dönemleri hayatımızdaki en nemli dönem. İnanın sınav kaygısı bunun yanında hiçbir şey. Ama en önemlisi bu dönemde başkası size kendi hayallerini yaşatmasın, siz kendi hayallerinizi kendiniz çizin. Bazen en çok istediğinize erişme imkanınız olmayabilir (puanlar nedeniyle) fakat en azından ona yakın seçenekler üzerinde durun. Seçeceğiniz bölümde okuyan abileriniz ablalarınız ile görüşün. Bölümünüzü tanımak için elinizdeki her imkanı kullanın. Unutmayın hayatınızın her anını şekillendirecek olan bu kararı vermesi zor olduğu kadar, yanlış seçimlerle yaşaması da bir o kadar zor olur.
Sence inekle’nin faydaları neler?
Bir kere Türkiye’de internetin ulaştığı her noktada, özel ders, öğrenci ile bire bir ilgilenme imkanı, anında SMS veya mesajlarla hocalarla irtibat kurabilme ve istediğin soruyu istediğin zamanda istediğin kişiye sorabilme imkanı. Ayrıca Türkiye’deki özel derslerin uçuk fiyatlarına göre gayetmakul ve güvenilir bir platform. Kısacası bizim zamanımızda bu imkanlar olsaydı ohhooo..:)
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Öğrenci en iyi şekilde kendi eksiğini kendi belirlemeli. Öğrencinin sorunu konu anlatımı mı, soru çözümü mü, verimli ders çalışmada mı eksikliği var? Bunları belirledikten sonra alanında uzman hocalardan yardım alarak çözüme kavuşturamayacağı herhangi bir sorunu kalacağını sanmıyorum.
Leave a Comment