inekle Kütüphane–Şubat Ayı

Merhaba inekle blog okuyucusu. Ben inekle öğretmenlerinden Berkay. Şubat 2023 inekle Kütüphane yazısı için beğenerek okuduğum kitap önerilerini aşağıda sıralıyorum. 

1.Stepford Kadınları

Joanna, eşi ve çocuklarının Stepford adındaki küçük bir yere taşınmalarını konu edinden Stepford Kadınları kitabı bilim kurgu, gerilim ve yergi türündedir. Ira Levin tarafından 1972 yılında kaleme alınan kitapta Joanna baş karakterdir ve taşındıkları Stepford’da bazı olağan dışı şeyleri fark etmeye başlar. Örneğin kasabanın tüm kadınları ev işi meraklısıdır ve Amerikan reklamlarından fırlama ev hanımı imajıyla Joanna’ya tuhaf gelirler. Kasabaya taşınan diğer kadınların da sonradan değiştiğini fark eden Joanna kadınların değişmesine neden olan şeyin ne olduğunu araştırmaya çalışır, gerçeğin kendisini bulduğunda şaşkına uğrar. 

2. Kaybolan Oyuncak Dükkânı

İngiliz yazar Edmund Crispin tarafından 1946’da kaleme alınmış Kaybolan Oyuncak Dükkânı bir polisiye romanıdır. Baş karakter Robert Cadogan Oxford’taki bir oyuncak dükkânında yerde yatan bir cesedi görmesiyle başlayan kitapta sonraki gün hem dükkân hem de ceset ortadan kayboluyor. Dedektif Gervase Fen’le şehirden kaybolan dükkân ile cesedi ve katilin kendisini arıyorlar. 

3. Yedi Krallık Şövalyesi 

Taht Oyunları serisinin yazarı George R. R. Martin’den Westeros’ta geçen bir şövalye ve kahramanlık hikâyesi olan Yedi Krallık Şövalyesi kitabı ilk kez 1998’de yayınlandı. Başkarakterler Sör Uzun Duncan ve yaveri Yumurta’nın anlatıldığı kitap Taht Oyunları’nda bilinen dünyadan yüz yıl önceyi konu ediniyor ve yaver Yumurta’nın kimliğinin (aslında gelecekteki kral Aegon Targaryen olan) saklandığı hikâyede şövalye Duncan ile düşmanlarla, tehlikelerle, entrikalarla dolu maceraların tanık oluyoruz.

4. Ölümcül Beyaz

2018’de Robert Galbraith tarafından yazılan polisiye roman olan Cormoran Strike serisindeki dördüncü kitap Ölümcül Beyaz, başkarakter ve dedektif Cormoran Strike ile yardımcısı Robin Ellacot’un yeni, tehlikeli ve karmaşık bir vakayı çözmelerini anlatıyor. Çocukken tanık olduğu bir cinayetin çözülmesini isteyen Bill adındaki genç, Cormoran’ın ofisine geliyor, daha sonra fikrini değiştirip kaçıyor. Dedektif ve yardımcısı işin peşine düşüp söz konusu olayı aydınlatmaya çalışıyorlar. 

5. Yazarlarevi Cinayeti

Mart 2022’de yayınlanan Yazarlarevi Cinayeti’ni Oya Baydar kaleme almıştır. Kitapta eski bir adada toplanan yazarların ve onların hayranlarının yazarlık deneyimlerinden bahsediliyor, Oya Baydar edebiyatta çığır açmak isteyen bir yazarın vefat etmiş babasının yaşadığı adaya dönerek yeni başlangıçlar yapmaya çalışmasını, gizem dolu bir dille anlatıyor.

Bir sonraki inekle Kütüphane yazısında görüşmek üzere sevgili inekle Blog Okuyucuları.

Berkay Şerbetci

22.02.2023

Leave a Comment