inekle Kütüphane-Şubat Ayı

Merhaba inekle Blog Okurları. Her zaman derler ki kitaplar bizim en iyi dostumuzdur. Bu sözü her kim dediyse gerçekten çok haklı. Ne zaman kendimi sıkıntıda hissetsem ya da bir anlığına da olsa her şeyden uzaklaşmak istesem hemen elime bir kitap alıyorum. Bunun ruhuma iyi geldiğini de söylemesem olmaz. Şimdi sizlerle en sevdiğim ve beni kendisine hayran bırakan kitapları paylaşacağım.

1. Zülfü Livaneli – Serenad

Serenad, 1930’lu yıllarda İstanbul Üniversitesi’nde hocalık yapmış Alman bir profesörün 2001 yılında tekrar İstanbul’a gelmesi ile ortaya çıkan eskilerde yaşanmış bir aşk hikayesini ve bu çiftin Yahudi Soykırımı’ndan kaynaklı neler yaşadıklarını anlatıyor. Bu romanı sadece beğenmekle kalmadım, aynı zamanda hayatımın ve kütüphanemin en özel yerine yerleştirdim. Bu kitabı ilk defa 7 sene önce okudum ve beni duygulandırmayı başaran ilk kitaptır kendisi. Zülfü Livaneli hayranı olmamı sağlayan kitaptır da aynı zamanda.

2. Zülfü Livaneli – Kardeşimin Hikayesi

Kardeşimin Hikayesi, bir balıkçı köyünde meydana gelen cinayet sonucunda emekli bir inşaat mühendisi ile genç ve meraklı gazeteci bir kızın tanışması sonucu ortaya çıkan bir hikâyeyi anlatıyor. Bu kitap kesinlikle ters köşe yapan kitapların en başında yer almalı. Yine bir Livaneli kitabı ve yine bir şaheser deyip burada yorumumu sonlandırmak istiyorum.

3. Arthur Conan Doyle – Sherlock Holmes

1800’lü yıllarda yaşayan ve suçları çözen Britanyalı bir detektifin çözdüğü suçları anlatan bir hikâye serisi. Sherlock Holmes’u tanımayan çok az kişi vardır diye düşünüyorum. Bir zamanlar kitap kurdu olmamın tek sebebi Sherlock Holmes’un ta kendisidir.

4. Jose Mauro De Vasconcelos – Şeker Portakalı

Şeker Portakalı, Zeze adında beş yaşında bir çocuğun hayatını ve iç dünyasını anlatıyor. Kitapta Zeze’nin evlerinin bahçesinde adını Minguinho koyduğu portakal ağacı ile konuşmalarını okuyoruz. Bu kitap bana bazı gerçekleri sorgulattı ve okurken duygulandırdı.

5. Ahmet Ümit – Kırlangıç Çığlığı

Ahmet Ümit’in Komiser Nevzat karakterinin yardımcıları Zeynep ve Ali ile çözdükleri cinayetleri anlatan bir serisi var ve Kırlangıç Çığlığı da bu kitaplardan birisi. Okuması oldukça keyifli bir kitaptı ve bu seriden kitaplar alıp okumaya devam ettim. Hepsini okuması çok eğlenceli ama Kırlangıç Çığlığı okuduğum ilk kitap olduğu için yeri bende ayrı.

Evet, size bahsetmek istediğim 5 kitap bunlardı. Umarım yazımı okurken siz de eğlenmişsinizdir. Bir dahaki yazıda görüşmek üzere.

Sıla Ülküseven

07.02.2024

Leave a Comment