inekle Müzik Kutusu: Ekim Ayı

Selamlar sevgili okur! Sen de benim gibi ders çalışırken müzik dinlemeden yapamıyorsan bu yazı tam sana göre. Ders çalışırken müzik dinlemeyi her ne kadar sevsem de bazen şarkıların sözleri kafamı karıştırabiliyor. Sen de bundan şikâyetçiysen aşağıda sana birbirinden güzel sadece enstrümanlardan oluşan veya çok az söz içeren beş müzik parçası bırakıyorum. 

1. HALO – MONO

Japon müzik grubu olan Mono’nun birbirinden güzel ve tamamı sözsüz olan müzik parçalarıyla adeta ruhunuzu besleyeceğinden ve size farklı bir deneyim yaşatacağından emin olabilirsiniz. “Halo” adlı eserleriyle bize nostalji hissini doyasıya yaşatıyorlar. 

2. THIERNO – NEW COOL COLLECTIVE

Hollandalı müzik grubu olan New Cool Collective bizi 1993’ten beri caz parçalarıyla buluşturuyor. “Thierno” adlı eserlerinde de işte bu caz esintisine kendinizi kaptıracağınıza ve farklı dünyalar keşfedeceğinize eminim.

3. LACRIMOSA – MOZART

Daha önce Mozart’ın herhangi bir parçasını dinlememiş olsanız da kendisinin adını duymamış olmak neredeyse imkansız. Mozart’ın en önemli parçalarından biri olan “Lacrimosa” da dinlemesi oldukça ilginç bir eser. Bu parça bize ölümden sonra ne geleceğini bilmemenin verdiği korku ve üzüntüyü anlatıyor. Şarkıyı dinlediğinizde o ağıt havasını sezmemeniz imkansız.

4. FANTASIA NO.3 IN D MINOR, K. 397 – FAZIL SAY

Aslında Mozart tarafından bestelenmiş olan bu klasik eserin sonunun farklı bir besteci tarafından bitirildiğine inanılıyor. Her kim yazmış olursa olsun, bu şarkı bize adeta adının vadettiği gibi hayaller kurdurmayı başarıyor. Bence bu parçayı bir de Fazıl Say’dan dinlemeniz gerekiyor.

5. I AM A FOOL TO WANT YOU- CHET BAKER

Şu ana kadarki parçalarımız tamamen enstrümanlardan oluşuyor olsa da sözlü olan bu şarkının onlardan aşağı kalır yanı yok. Amerikalı efsane trompet ustası Chet Baker Sinatra dahil birçok farklı sanatçının yorumladığı bu parçayı bence inanılmaz iyi söylüyor. Arada giren trompetle de ustalığını konuşturuyor ve bizi etkilemeyi başarıyor. Kaybedilmiş bir aşkı anlatan bu şarkıda hayallere dalacağınızdan şüphem yok.

Umarım bu şarkıların hepsini dinlerken sen de en az benim kadar keyif alır ve sözü olmayan şarkıların da bize inanılmaz duygular hissettirebileceğini görürsün sevgili okur!

Emine Ekin Kanat

20.10.2022

Leave a Comment