inekle Müzik Kutusu-Ocak Ayı 

Merhaba inekle öğrencisi, velisi ve öğretmeni. Bu ay inekle Müzik Kutusunda sizlerle beraberim. Uzun seyahatler etmeyi çok seviyorum, özellikle gece yolculuklarını ise bir başka seviyorum. ❤ Yolculuklarımda dinlediğim müzikleri buraya bırakıyorum. Umarım yol arkadaşın olurlar. ❤

1. Aldırma Deli Gönlüm-Sertap Erener

Sözleri Sezen Aksu’ya ait olan parça. Şarkıyı seslendiren Sertap Erener. Bu parçayı seslendirenler arasında Ebru Gündeş de var, onun şarkıya kattığı renkte ayrı. Ben Sertap Erener’den dinlemeyi daha çok seviyorum. 

2. Arnavut Kaldırımı-Demet Sağıroğlu

İçinden “Dün seni gördüm rüyamda Arnavut kaldırımlı taş sokakta” diye mırıldandığını duyar gibiyim. Parçayı Demet Sağıroğlu seslendiriyor dinleyicileriyle 1992 yılında buluşmuş. Hala biz müzikseverlere hitap etmeye devam ediyor. 

3. Grup Hepsi-Sezen Aksu Tempo

Slow müzik dinlemek yolculuklarda bir yerden sonra depresyona girip hayatımızın film şeriti gibi gözden geçirmemize yol açıyor. Bu devrede araya biraz renk katmak için “Kin tutmadan, kül yutmadan, tempo tempo tempo tempo” diyoruz.. 

4. KÖFN- Bi’ Tek Ben Anlarım

Son zamanların popüler şarkılarından. Klibi ise oldukça sade. 

5.  Cem Adrian – Keskin 

Cem Adrian olmadan yol müzikleri seçemezdim. Cem Adrian dinlerken otobüste yolculuk yapıyorsan cam kenarındaysan ağaçların bile senle birlikte farklı bir evrene yolculuk yaptığını hissedeceksin. 

Sevgili okuyucu, çıkacağın yolculukta önerdiğim müzikleri dinlemeni tavsiye ederim. Yolun nasıl geçtiğini anlamayacaksın bile. Müzikle kal sevgili okuyucu. Şimdilik hoşçakal, başka bir yazıda tekrardan görüşmek dileğiyle.

Cennet Karayanık

13.01.2023

Leave a Comment