inekle Öğrencileri 7/24 Eğitimde
“Ben sınava hazırlanmanın ciddi bir taktik ve disiplin savaşı olduğunu düşünüyorum. Bu sınavda, zeki olan değil zekasını sorulara uygulayabilen kazanıyor. Bunun içinde çok soru çözmek yerine kaliteli soru çözmek gerekiyor. Tek bir kaynağa bağlı kalmayıp birçok kaynağı verimli bir şekilde kullanmak gerekiyor.”
Buket, Marmara Üniversitesi, Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, %30 İngilizce, 3. Sınıf
Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Lise son sınıfta dershaneye gittim fakat meslek lisesi mezunu olduğum için son senemde çok verimli olduğumu söyleyemem. Etütlere ve çalışmalara fazla vakit ayıramıyordum. Bu nedenle istemediğim yeri kazanacağıma oturup adam akıllı çalışıp istediğim yeri okurum dedim ve bir sene daha hazırlandım. Kendi kendime daha iyi çalışabildiğim için bütün gün evde ders çalışıp istediğim puanı aldım. Taktiklerime gelecek olursak, öncelikle daha başarılı olduğum derslere çalıştım; matematik, biyoloji, kimya vs. Bunları gönül rahatlığı ile bitirdikten sonra zorlandığım derslere geçtim. Yolu yarılamanın verdiği mutluluk ile daha iyi konsantre olabiliyordum. Zorlandığım derslerinde iyice üstünde durup kavradıktan sonra bol bol test çözdüm.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
En büyük motivasyon kaynağım ailemdi diyebilirim. Bir sene kaybedip tekrar hazırlanmama hoşgörü ile yaklaştılar ve desteklerini hiç esirgemediler. Millete annesi ders çalış der annem bana “Çok fazla çalıştın, yeter biraz dinlen” diyordu 🙂 Üstümde baskı kurmayıp benim kararlarıma saygı duydukları için ben de yüksek motivasyon ve gönül rahatlığı ile kendi rotamı belirleyebiliyordum. Ayrıca ikinci en büyük motivasyon kaynağım da “başarma azmi”mdi. Bir sene kafamı yorup sonrasında senelerce rahat edeceğimi düşünmek beni çalışmaya şevk ediyordu.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Sınava hazırlanan öğrencilere kendi taktiklerini kendilerinin oluşturmalarını tavsiye ederim. Hangi çalışma şekliyle daha iyi motive oluyor ve daha başarılı olacaklarını düşünüyorlarsa onu uygulasınlar. Kendi sistemleriyle bağdaşmayan, onlara verim katmayan taktikleri uygulamasınlar. Kendi rotanızı çizip onu uyguladığınız zaman zaten başarılı olacaksınız.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Meslek Lisesi mezunu olduğum için ve benim dönemimde katsayı sorunu olduğundan dolayı çok fazla tercih imkanım yoktu. Seçebileceğim 2-3 bölüm vardı. Ben de tercihimi öğretmenlikten yana kullandım. Tercihlerim hep aynı bölüm üzerindeydi. Sıralamada sadece okullara dikkat ettim. Okul sıralamasını yaparken de istediğim okulların listesini hazırladım ve yüksek olandan düşük puanlı olana doğru sıraladım.
Sence inekle’nin faydaları neler?
inekle’nin hem öğrencilere hem velilere birçok faydası var. Mükemmel bir sistem, herkesin dediği gibi “Bizim zamanımızda neden yoktu ki” diyorum ben de 🙂 Gecenin bir yarısı soru çözerken takılıp saatlerce aynı soruyla uğraşmak çözemeyip motivasyon düşüklüğüne uğramak çok kötü bir duygu. inekle öğrencileri takıldıkları sorularda 7/24 sistemde online hocalardan yardım alabiliyor ve eksikliklerini gidebiliyorlar. Bu hem motivasyon hem de verimlilik açısından çok güzel. Ayrıca, anlayamadıkları konuları pas geçmek yerine öğretmenlerden konu anlatımları alabiliyorlar ve özel ders gibi bire bir olması sebebiyle de kafalarına takılan soruları anında sorup soru işaretlerini giderebiliyorlar.
Veliler de artık bilgisayar ve internet kullanımının sadece oyun oynamaktan ibaret olmadığını, çocuklarına bu şekilde özel ders imkanı sağladığını görerek hem teknolojiye daha olumlu bakıyorlar hem de çocuklarıyla gurur duyuyorlar. Ayrıca, velilerin çocuklarını sistemden takip edebilmesi, hangi öğretmenle hangi dersi işlediğini görebilmesi de çocuklarına müdahele etmeden çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmalarına imkan sağlıyor.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Öğrencilerin inekle’den en iyi şekilde faydalanabilmeleri için öncelikle eksik oldukları konuları belirlemeleri gerekir. Öğretmenle konu anlatımı çalışmadan önce öğretmenle randevulaşıp, konu ile ilgili sorular hazırlayıp sisteme yükleyebilir veya öğretmenden soru yüklemesini isteyebilirler. Bu şekilde eksiklikleri ve öncelikleri belirledikten sonra ders esnasında da boşa vakit harcanmamış olur ve verimli bir ders işlenebilir. Ayrıca, soru sormaktan korkmamalı, anlamadıkları konuları anladım deyip geçiştirmemelidirler. Sınıf ortamında bu çok sık karşılaşılan bir durumdur fakat inekle’de bire bir ders imkanına sahip oldukları için kafalarına takılan soruları çekinmeden sorsunlar, gerekirse öğretmenden konuyu bir daha anlatıp soruyu tekrar çözmesini istesinler. Temel sağlam olduktan sonra gerisi bir şekilde halledilir.
Özel ders hizmetlerimizden yararlanmak için sitemizi ziyaret edin.